stampart.gr 728 90

Κέικ Μανταρίνι και Σοκολάτα…

Κέικ Μανταρίνι και Σοκολάτα…

Υλικά
4 μανταρίνια
1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)
110 γρ. ελαιόλαδο
2 αυγά
350 γρ. ζάχαρη
1 1/2κτγ σόδα
1 1/2κτγ μπέικιν πάουντερ
1/2 κτγ αλάτι
1 βανίλια
75 γρ σοκολάτα γάλακτος  (σπασμένες σε κομμάτια)
75 γρ σοκολάτα κουβερτούρα  (σπασμένες σε κομμάτια)
400γρ αλεύρι

Εκτέλεση
Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ εκτός από τις σοκολάτες , το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά και να δημιουργηθεί μια λεία κρέμα. Στην συνέχεια, κοσκινίζουμε ή αλλιώς αναμειγνύουμε με ένα σύρμα σ’ ένα μπόλ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ενσωματώνουμε σε αυτό το μείγμα με τα μανταρίνια (πρώτο μείγμα) και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα. Προσθέτουμε το μισό μείγμα σε μια φόρμα του κέικ (λαδωμένη και πουδραρισμένη με κακάο). Τοποθετούμε τα κομματάκια από τις σοκολάτες στο ενδιάμεσο του μείγματος και ύστερα σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Τέλος τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45-60 λεπτά εωσότου ψηθεί . Το κέικ είναι έτοιμο, όταν βυθίζοντας ένα μαχαίρι στα πλαϊνά της φόρμας βγαίνει καθαρό.

Πηγή:Κυριάκος Μελάς

 

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Or

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *