stampart.gr 728 90

Νηστίσιμα κρασοκούλουρα

Νηστίσιμα κρασοκούλουρα

Υλικά
400 ml έ.π. ελαιόλαδο
500 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.γ. γαρίφαλο
100 γρ. σουσάμι
400 ml κόκκινο ξηρό κρασί
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το λάδι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και το σουσάμι και τα ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κρασί, διαλύουμε μέσα τη σόδα και το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αν η ζύμη σάς φαίνεται σφιχτή, προσθέστε λίγο παραπάνω λάδι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120°C (στον αέρα). Πλάθουμε τη ζύμη σε πολύ μικρά κουλουράκια μεγέθους 2 εκ. (σε σχήματα της αρεσκείας μας), τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.Αν πλάσετε μεγαλύτερα τα κουλουράκια, θα αυξήσετε και τον χρόνο ψησίματος ανάλογα.

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Or

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *