Συνεχίζονται οι Επιδρομές κατά των Τζιχαντιστών του ISIS

Συνεχίζονται οι επιδρομές κατά των Τζιχαντιστών, μετά τον νέο αποκεφαλισμό. Χτυπήθηκαν 12 διυλιστήρια που ελέγχει η ISIS και έδιναν έσοδα έως και 2 εκ.δολ. την ημέρα.

Οι ΗΠΑ και πολεμικά αεροσκάφη των συμμάχων συνεχίζουν τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) -λίγες ώρες μετά το νέο αποκεφαλισμό από τους Τζιχαντιστές -αυτή τη φορά Γάλλου πολίτη στην Αλγερία- και πλέον χτυπούν μια από τις βασικές πηγές χρηματοδότησης των Τζιχαντιστών: Τα πετρέλαια.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου, αντιναύαρχο Τζον Κίρμπι ο οποίος μίλησε στο CNN, αργά το βράδυ της Τετάρτης βομβαρδίστηκαν συνολικά 12 εγκαταστάσεις διυλιστηρίων στην ανατολική Συρία, που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος. Το οικονομικό πλήγμα που αναμένεται να υποστούν οι Τζιχαντιστές από αυτό το τελευταίο κύμα βομβαρδισμών είναι τεράστιο. Τα εν λόγω διυλιστήρια, παράγουν ποσότητα που κυμαίνεται μεταξύ 300 και 500 βαρέλια πετρελαίου σε καθημερινή βάση, με κέρδη για τους τζιχαντιστές που μπορεί να αγγίξουν και τα 2 εκατομμύρια δολάρια ημερησίως, όπως ανέφερε ανακοίνωση της αμερικανικής Κεντρικής Στρατιωτικής Διοίκησης για τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία.

ISIS

Από τις επιθέσεις όπως ανακοινώθηκε σκοτώθηκαν 14 τζιχαντιστές

Είναι η πρώτη φορά που ο διεθνής συνασπισμός εναντίον της ισλαμιστικής οργάνωσης -υπό τις ΗΠΑ και τα αραβικά κράτη- έπληξε εγκαταστάσεις πετρελαίου, με προφανή στόχο τη διακοπή της κύριας πηγής χρηματοδότησης των τζιχαντιστών, οι οποίοι πωλούν λαθραία το πετρέλαιο από τα διυλιστήρια που ελέγχουν, δια μέσου μεσαζόντων, σε γειτονικές χώρες όπως η Τουρκία, το Ιράκ, το Ιράν και την Ιορδανία.

Στις επιθέσεις των τελευταίων ωρών ενίσχυσαν τις ΗΠΑ και δυνάμεις από τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Από τις αεροπορικές επιδρομές, εκτός από τα διυλιστήρια, χτυπήθηκε επίσης και ένα όχημα του Ισλαμικού Κράτους κοντά στο Ντέιρ Εζόρ το οποίο και καταστράφηκε.

Παγκόσμιος αποτροπιασμός για τον νέο αποκεφαλισμό

Σημειώνεται ότι το νέο κύμα των βομβαρδισμών άρχισε μετά τη νέα φρίκη που προκάλεσαν παγκοσμίως οι Τζιχαντιστές, με τον νέο αποκεφαλισμό, αυτή τη φορά Γάλλου πολίτη στην Αλγερία.

Ε.Ε. και ΗΠΑ καταδίκασαν τη «βάρβαρη δολοφονία» του Γάλλου ομήρου, με την ΕΕ να δηλώνει -δια της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον- «περισσότερο από ποτέ ενωμένη» στο να προσφέρει στήριξη στη μάχη εναντίον των «τρομοκρατικών οργανώσεων».

Το Σ.Α. του ΟΗΕ με ψήφισμά του κάλεσε τα κράτη μέλη του να καταστήσουν ποινικώς κολάσιμο αδίκημα για τους υπηκόους τους το να ταξιδεύουν στο εξωτερικό προκειμένου να πολεμήσουν με το Ισλαμικό Κράτος. Τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη στρατολόγηση μαχητών από τους Τζιχαντιστές ανά τον κόσμο, σοκάρουν. Μόνο από την ΕΕ υπολογίζονται σε 3.000 οι άνθρωποι που έχουν μεταβεί στη Συρία και το Ιράκ προκειμένου να πολεμήσουν στο πλευρό της ISIS.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο