Θάνατος Βρετανού στα Σκόπια με συμπτώματα Εμπολα

Ασθενής ο οποίος νοσηλευόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Σκοπίων με συμπτώματα που θα μπορούσαν να υποδεικνύουν ότι είχε προσβληθεί από τον ιό Έμπολα, απεβίωσε. Πρόκειται για έναν Βρετανό υπήκοο, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο σε άσχημη κατάσταση και μετά από λίγη ώρα, κατέληξε. Το ύποπτο περιστατικό εντείνει την ανησυχία για την εξάπλωση τόυ θανατηφόρου ιού και στις γειτονικές με την Ελλάδα χώρες.

Ο ασθενής που απεβίωσε εισήχθη στο νοσοκομείο των Σκοπίων με ελαφρύ πυρετό, όμως η κλινική εικόνα που παρουσίασε, σε συνδυασμό με άλλα συμπτώματα και την γρήγορη κατάληξη του οδηγούν τις υγειονομικές αρχές να αντιμετωπίσουν το περιστατικό ως πιθανό κρούσμα του ιού Έμπολα, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο ο ασθενής να κατέληξε από κάποιον άλλο ιό που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό και έχει συμπτώματα παρόμοια με αυτά του ιού του Έμπολα.Τα αποτελέσματα από το εργαστήριο της Γερμανίας αναμένονται σε 48 ώρες και τότε,  θα γίνει γνωστό αν ο ασθενής προσβλήθηκε και κατέληξε από τον ιό Έμπολα, ή από κάποιον άλλο θανατηφόρο ιό.

Συναγερμός σε Γαλλία, Τσεχία

Εν τω μεταξύ, οι γαλλικές αρχές σφράγισαν σήμερα ένα ολόκληρο κτίριο κοντά στο Παρίσι, καθώς τέσσερις από τους 60 ενοίκους του ασθένησαν με πυρετό και πονοκέφαλο και εκφράστηκαν φόβοι ότι επρόκειτο για κρούσματα του Έμπολα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο