.Στο εδώλιο ξανά ο Τσοχατζόπουλος!

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν για να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό ο πρώην υπουργός Άμυνας και οι 16 συγκατηγορούμενοί του, στην μεγάλη υπόθεση των παράνομων αμοιβών που διακινήθηκαν μέσα από ένα πλέγμα offshore εταιρειών και τραπεζικών λογαριασμών στις υποθέσεις της αγοράς των υποβρυχίων και των TORM1.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι η σύζυγος και η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου που θα δώσουν μάχη για να πετύχουν την απόφαση η οποία θα τις αφήνει ελεύθερες, όπως έχουν ζητήσει επανειλημμένως από τη Δικαιοσύνη, χωρίς ωστόσο οι αιτήσεις τους  να γίνονται δεκτές.

Όλοι πάντως οι κατηγορούμενοι ευελπιστούν πως σε δεύτερο βαθμό θα πετύχουν επιεικέστερες ποινές από αυτές που τους επιβλήθηκαν σε πρώτο βαθμό για τη διακίνηση και απόκρυψη μεγάλων χρηματικών ποσών που φέρονται να δόθηκαν για την αγορά των υποβρυχίων και των TORM1.

Σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που κήρυξε ενόχους και καταδίκασε τους 17 από τους 19 κατηγορούμενους στην υπόθεση της νομιμοποίησης των «δώρων» για τις αγορές των επίμαχων όπλων, το ποσό που καταλογίζεται ότι έλαβε ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης Άκης Τσοχατζόπουλος, ανέρχεται σε περίπου 54 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε μία δεκαετία.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έκρινε πως ο πρώην υπουργός ζητούσε «ωφελήματα» κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Άμυνας από την άνοιξη του 1997 έως και τον Οκτώβριο του 2001.
Σύμφωνα με το δικαστήριο τα χρήματα που εισέπραξε διακινήθηκαν τμηματικά και μέσω άλλων προσώπων ή εταιρειών ώστε να αποκρυφτεί η πραγματική τους προέλευση.

Στη φυλακή παραμένουν με βάση την πρωτόδικη απόφαση ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Γιάννης Σμπώκος, η Αρετή Τσοχατζοπούλου, η Βίκυ Σταμάτη, η Φρόσω Λαμπροπούλου και ο Γιώργος Σαχπατζίδης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο