Μπισκότα αμυγδάλου γεμιστά με κρέμα

Υλικά

Για τα μπισκότα:

  • 1/2 φλ. αμύγδαλα (ξεφλουδισμένα)
  • 1½ φλ. ζάχαρη άχνη
  •  3 κ.σ. κακάο σκόνη άγλυκο
  • 3 ασπράδια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.γλ. ζάχαρη

Για την κρέμα σοκολάτας:

  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.γλ. κακάο σκόνη άγλυκο, κοσκινισμένο
  • 120 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1/2 πλάκα βούτυρο (125 γραμμ.) σε θερμοκρασία δωματίου 

     

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

 

Στο μπλέντερ αλέθουμε τα αμύγδαλα με το 1 φλ.  ζάχαρη άχνη να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το κακάο και την υπόλοιπη άχνη και συνεχίζουμε να αλέθουμε.

Σ’ένα μπολ βάζουμε τα ασπράδια με το αλάτι και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Τότε, ρίχνουμε στα ασπράδια τις 2 κ.γλ. ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά μέχρι να γυαλίσει η μαρέγκα και να γίνει σταθερή. Ρίχνουμε λίγο λίγο τα στερεά υλικά στη μαρέγκα και απαλά με σπάτουλα ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Στρώνουμε λαδόκολλα σε δύο λαμαρίνες. Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ και κόβουμε μπισκοτάκια, το ένα μακριά από το άλλο γιατί φουσκώνουν. Ψήνουμε γύρω στα 7΄ μέχρι να σκάσουν λίγο στην επιφάνεια, αλλά όταν τα πιέζουμε να είναι λίγο μαλακά στο κέντρο. Αφήνουμε σε μια άκρη να κρυώσουν.

Για την κρέμα: Βάζουμε την κρέμα γάλακτος  σε κατσαρολάκι. Αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού και την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο και ανακατεύουμε το μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το παγώνουμε για 30΄, να σφίξει. Κολλάμε ανά δύο μπισκότα-σάντουιτς με την κρέμα σοκολάτας.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο