Ψάρι στη λαδόκολλα

ΥΛΙΚΑ

  • 4 φιλέτα ψαριού ( ό,τι ψάρι προτιμάτε)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους, ψιλοκομμένα
  • 1 ρίζα φινόκιο λεπτοκομμένη
  • 1 ντομάτα κομμένη σε μικρά καρέ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι,ρίγανη
  • 4 κομμάτια λαδόκολλα
  • 4 κομμάτια αλουμινόχαρτο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπολ τα φρέσκα κρεμμυδάκια , τις ντομάτες, το φινόκιο, το ελαιόλαδο , λίγο αλατοπίπερο και τη ρίγανη.

Απλώνουμε στον πάγκο τα τέσσερα κομμάτια αλουμινόχαρτου και πάνω σε κάθε ένα από αυτά τοποθετούμε τις λαδόκολλες. Πάνω σε κάθε λαδόκολλα ισομοιράζουμε τη γέμιση των λαχανικών. Τοποθετούμε επάνω τα φιλέτα ψαριού. Με πινέλο αλείφουμε τα φιλέτα με λίγο ελαιόλαδο κι αλατοπιπερώνουμε ελάχιστα.

Κλείνουμε τα πακέτα διπλώνοντας τη λαδόκολλα μαζί με το αλουμινόχαρτο . Πιέζουμε και γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα. Πατάμε πολύ καλά την ένωση για να μην ανοίξει –είναι πολύ βασικό να μη χάσουμε υγρά από τη λαδόκολλα. Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε πάνω στο ταψί. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 240οC για 15΄. Κατά το ψήσιμο τα πακέτα φουσκώνουν σαν μπαλόνι. Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να σταθούν 5΄.

Τρυπάμε με μαχαίρι τη λαδόκολλα, να βγει ο ατμός και προσέχουμε τα δάχτυλά μας γιατί καίει πολύ! Στη συνέχεια ανοίγουμε τα πακέτα και σερβίρουμε τα φιλέτα σε πιάτα περιχύνοντας με τα υγρά τους. Συνοδεύουμε με σαλάτα από βραστές πατάτες.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο