Βαρουφάκης: Κατέρρευσε το success story (βίντεο)

«Το 2010 το ελληνικό χρέος είχε φτάσει το 130% και ο κ. Παπανδρέου είχε τρέξει στη Μέρκελ και στο ΔΝΤ, πως είναι δυνατόν σήμερα με το 175% να είναι βιώσιμο. Ευτυχώς φάνηκε η αλήθεια και δεν ασχολούμαστε διαρκώς με την ιστορία του greek success story» δήλωσε για οικονομικό φιάσκο της κυβέρνησης Σαμαρά, το πρωί στον ΑΝΤ1 ο Γ. Βαρουφάκης.

Διευκρίνισε ότι με ευθύνη της ΕΚΤ, της γερμανική κυβέρνησης και της ελληνικής συγκυβέρνηση καλλιεργήθηκε μια ψευδής εικόνα δήθεν ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, αυτό που συνέβη, τώρα, είναι ότι οι «δύο φούσκες που δημιούργησαν έσκασαν».

«Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για διαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους είναι πολύ κοντά σε αυτά που λέω εγώ» υπογράμμισε υποστηρίζοντας ότι το κούρεμα του χρέους είναι αναπόφευκτο. Όπως αποκάλυψε μάλιστα, ο κ. Βαρουφάκης, το 2011 είχε λάβει συγχαρητήριο τηλεφώνημα από τον Αντ. Σαμαρά λέγοντας ακριβώς τα ίδια με αυτά που λέει σήμερα.

Αναλυτικότερα εξήγησε  «για την ψεύτικη η εικόνα που προσπάθησαν να περάσουν η  Φραγκφούρτη, η ΕΚΤ και το Βερολίνο, ότι η δήθεν, η Ευρώπη ξεπέρασε την κρίση του ευρώ, τι καλύτερος τρόπος να πείσουν από το να δείξουν, ότι η βαθιά πτωχευμένη Ελλάδα ανακάμπτει»  και για το σκοπό αυτό δημιούργησαν τις «δύο φούσκες, μία αναφορικά με το δημόσιο χρέος και μία για τις τραπεζικές μετοχές. Πρώτα έσκασε η φούσκα των τραπεζών και μετά των τραπεζικών ομολόγων του χρέους, που δήθεν είχε γίνει βιώσιμο».

Στην πραγματικότητα ανέφερε ο Γ. Βαρουφάκης μιλάμε για τριπλή πτώχευση: το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί, οι ελληνικές δημόσιες τράπεζες είναι βαθιά πτωχευμένες, ιδιωτικό τομέα που όλοι χρωστάνε σε όλους και κανείς δεν μπορεί να αποπληρώσει κανέναν».  «Όταν έχεις πτωχεύσει δεν μπορείς για να σωθείς να πάρεις και άλλα δάνεια. Αυτό είναι το δόγμα Παπακωνσταντίνου! Ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι για να πάει φυλακή αλλά το δόγμα του έχει επικρατήσει πλήρως στην ελληνική οικονομία. Λύση είναι το κούρεμα και η αποπληρωμή του δανείου».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο