Ο καφές επιβραδύνει την γήρανση του δέρματος!

Ένα φλιτζάνι καφέ το πρωί μόλις ξυπνήσουμε  είναι ιδανικό για να ξεκινήσουμε σωστά και με ενέργεια την ημέρα μας, και ένα ακόμα φλιτζάνι το απόγευμα για τόνωση, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές όπου με υπερηφάνεια έχουμε καυχηθεί σε φίλους για τα πολλαπλά οφέλη του στην υγεία μας. Ωστόσο,έρευνες έχουν δείξει ό,τι ο καφές απ’ ό, τι φαίνεται παίζει σημαντικό ρόλο και στην πολύτιμη ομορφιά μας: περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να επιβραδύνουν την πρόωρη γήρανση του δέρματος, ενώ μερικές έρευνες έδειξαν ακόμη ότι λαμβάνοντας  καφεΐνη έχουμε μειωμένο ποσοστό κινδύνου για καρκίνο του δέρματος. Τα οφέλη του στην ομορφιά μας είναι:

    -Απομακρύνει τα πρησμένα μάτια: η καφεΐνη λειτουργεί ως σφιγκτήρας για τη μείωση του πρηξίματος και της φλεγμονής. 

    -Ελαχιστοποιεί την κυτταρίτιδα… προσωρινά:  μαρτυρίες γυναικών  δηλώνουν ότι απαλλάχτηκαν από την κυτταρίτιδα για μερικές ώρες με το να τρίψουν καφέ στη περιοχή.  Το καλοκαίρι λοιπόν που θέλετε να φορέσετε το  μαγιό σας για να πάτε στη παραλία, τρίψτε καλά την περιοχή της κυτταρίτιδας .Ωστόσο, να επισημάνουμε ότι τα αποτελέσματα της προσωρινής σύσφιξης του δέρματος διαρκούν περίπου τρεις ώρες. 

   -Απολεπίζει το ξηρό δέρμα και το κάνει σα «μετάξι»: αν και οι κόκκοι του καφέ μπορούν να είναι ιδιαίτερα σκληροί για να τους χρησιμοποιήσετε στο πρόσωπό σας, προτιμήστε να φτιάξετε ένα σπιτικό scrub για απολέπιση ή επιλέξτε ένα προϊόν απολέπισης με κύριο συστατικό τους αλεσμένους κόκκους του καφέ. 

Υλικά που θα χρειαστείτε  για ένα σπιτικό scrub : 1 φλιτζάνι ζεστούς κόκκους καφέ, μισό φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι και δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Οδηγίες: Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και πασαλείψτε το μείγμα στο δέρμα σας μέχρι να στεγνώσει. Τρίψτε καλά το δέρμα, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στους αγκώνες, στα πόδια, σε άλλες ξηρές περιοχές και στη κυτταρίτιδα. Σταματήστε το τρίψιμο και μείνετε με το μείγμα για περίπου δύο λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το μείγμα όσο περισσότερο μπορείτε και μετά μπείτε στο ντους για να ξεπλυθείτε. 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο