Βρέθηκαν οι σοροί των επιβαινόντων στο αεροσκάφος.

Εντοπίστηκαν οι σοροί των δύο ατόμων που επέβαιναν στο δικινητήριο αεροσκάφος, τύπου Diamond DA42, το οποίο συνετρίβη χθες βράδυ στη θαλάσσια περιοχή 45 ναυτικά μίλια, νοτιοανατολικά της Λάρνακας.
Όπως ανακοίνωσαν οι κυπριακές Αρχές, οι σοροί εντοπίστηκαν κοντά στα συντρίμμια του μοιραίου αεροπλάνου. Οι νεκροί είναι ο Κύπριος Αυγουστίνος Αυγουστή, 54 χρόνων, πατέρας τριών παιδιών (δύο ανηλίκων και ενός ενήλικα) και ο Λιβανέζος Τζιορτζ Οπέκι, 54 χρόνων, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών που βρίσκονται στο Λίβανο.
Τόσο οι σοροί όσο και τα συντρίμμια του αεροπλάνου που περισυνελέγησαν μεταφέρονται στο λιμάνι Λεμεσού από δύο κορβέτες, μια γερμανική και μια βραζιλιάνικη.
Τα συντρίμμια του αεροσκάφους θα μεταφερθούν στη συνέχεια στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου εμπειρογνώμονες θα διερευνήσουν τους λόγους για τους οποίους το δικινητήριο κατέπεσε στη θάλασσα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας του Υπουργείου Συγκοινωνιών, το δικινητήριο αεροσκάφος είχε χαθεί από τα ραντάρ, ενώ πετούσε από το αεροδρόμιο Πάφου προς τη Βηρυτό με δύο επιβαίνοντες αφού λίγο προηγουμένως είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου για βλάβη στη μηχανή το αεροσκάφους και στη συνέχεια άλλο μήνυμα ότι η μηχανή λειτουργούσε κανονικά.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο