Χάος, καταστροφές και πλημμύρες στην Αττική.Εντολή για αποδέσμευση χρημάτων τη Δευτέρα για αποζημιώσεις.

Πρωτόγνωρες στιγμές έζησε την Παρασκευή η Αττική με την πραγματική θεομηνία που έπληξε την περιοχή να προκαλεί ανυπολόγιστες ζημιές και καταστροφές, ενώ, από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα.

Η δυνατή νεροποντή που έπεφτε για αρκετές ώρες σε πολλές περιοχές της Αττικής είχε ως αποτέλεσμα πλημμυρισμένους δρόμους και ολόκληρες γειτονιές, κυκλοφοριακό κομφούζιο και εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική για άντληση υδάτων, πεσμένα δέντρα και άλλα πολλά.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετώπισαν οι περιοχές της δυτικής Αττικής, ωστόσο, το σκηνικό καταστροφής που στήθηκε στην Παλιά Κοκκινιά της Νίκαιας είναι πραγματικά πρωτοφανές στα χρονικά.

Εντολή για άμεση αποδέσμευση των χρημάτων που είναι αναγκαία για κάθε δήμο που επλήγη από τις πλημμύρες θα δοθεί στο υπουργείο Οικονομικών τη Δευτέρα, όπως δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός βρέθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, για τη σύσκεψη μετά από τις καταστροφές που προκάλεσε στην Αττική η σφοδρή κακοκαιρία.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, θα αποζημιωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα εκείνοι που υπέστησαν ζημιές. «Το πρωί του Σαββάτου θα ξεκινήσει μια αναλυτική καταγραφή ζημιών, η οποία και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα», δήλωσε ο κ. Σαμαράς. «Τη Δευτέρα έχει δοθεί εντολή στο υπουργείο Οικονομικών να αποδεσμεύσει αμέσως τα χρήματα που είναι αναγκαία για κάθε πληγέντα δήμο. Κι επομένως, θα αποζημιωθούν εκείνοι οι οποίοι έχουν υποστεί αυτές τις καταστροφές όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», πρόσθεσε.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι περιμένει την εισήγηση των υπηρεσιών για παρεμβάσεις στα αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές «όπου μια ζωή βλέπουμε να δημιουργείται το ίδιο πρόβλημα. Λόγου χάρη στα σύνορα Περιστερίου και Ιλίου, στην περιοχή Ρουπάκι ή στη Θηβών, στα όρια της Κοκκινιάς ή στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Μενίδι».

Πηγη:ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο