Σαν σήμερα, 28 Οκτωβρίου αγαπητοί μου φίλοι, η Ελλάδα μας έγραψε σελίδες δόξης και μεγαλείου!

Χαμένες αξίες, πολιτικοί συνεπαρμένοι από το χρήμα, νεολαία που έχει στο μυαλό της τη σαρκική απόλαυση και την εύκολη ζωή. Στη νέα μορφή που έχει πάρει η Ελληνική κοινωνία, η έννοια πατρίδα είναι χαμένη. Δεν υπάρχει πουθενά…

Ζούμε σε καιρούς περίεργους. Γύρω μας όλα αλλάζουν. Η Παγκοσμιοποίηση δεν είναι απλά μια λέξη στο λεξικό, αλλά έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά με συνέπειες απρόβλεπτες για τα έθνη.

Ακόμα και η έννοια της πίστης έχει αλλοιωθεί τόσο πολύ, που η Ελλάδα των προηγούμενων δεκαετιών, που οι πιστοί παρακολουθούσαν τα κηρύγματα της Εκκλησίας, μοιάζει με ένα παραμύθι. Η Ορθοδοξία περνάει κι αυτή την κρίση της, αφού οι ιερείς έχουν απομείνει μονάχοι τους στους οίκους του Θεού, παλεύοντας να διασώσουν όποια αξία έχει απομείνει στον τόπο.

Τα όσα λέει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, συγκλονίζουν. Καταδεικνύουν με απόλυτη σαφήνεια το που βαδίζει η σημερινή Ελλάδα και όχι μόνο: «Σαν σήμερα, 28 Οκτωβρίου αγαπητοί μου φίλοι, η Ελλάδα μας έγραψε σελίδες δόξης και μεγαλείου! Ήταν τότε η εποχή, που ο Έλληνας εσέβετο τον Θεό, εκκλησιαζόταν κάθε Κυριακή, αγαπούσε τον συνάνθρωπο! Ήταν η εποχή, που οι Πολιτικοί Ηγέτες εσέβοντο και αυτοί τον Θεό, και υπηρετούσαν με εντιμότητα την Πατρίδα και τόν άνθρωπο! Ήταν τότε η εποχή, που οι Πολιτικοί εισήρχοντο στον στίβο της πολιτικής πλούσιοι και εξήρχοντο φτωχότεροι! Ο αείμνηστος στρατηγός Νικόλαος Πλαστήρας παραμένει ένα αξεπέραστο παράδειγμα θυσίας για την Πατρίδα και για τον άνθρωπο»!

Με αυτά τα λόγια ξεκινά τις σκέψεις του στο προσωπικό του blog ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, προβληματίζοντάς μας ακόμα περισσότερο για το μέλλον του τόπου μας. Μας περιγράφει μια Ελλάδα η οποία έχει χαθεί στο πέρασμα του χρόνου. Ο Αμβρόσιος κάνει λόγο για χαμένες αξίες, όπως η δικαιοσύνη, φέρνοντας ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα:

«Διατελέσας Υπουργός Οικονομικών επί Μνημονίου και κατηγορηθείς για την παραχάραξη και την αλλοίωση της περιφήμου λίστας Λαγκάρντ ακόμη δεν έχει λογοδοτήσει, δηλ. “δεν έχει κάτσει στο σκαμνί”, όπως έλεγαν οι παλαιότεροι! Μεταφέρεται μυστικά και σε ακαθόριστες ώρες στα ανακριτικά και Δικαστικά Γραφεία και φυγαδεύεται έτσι ώστε “να μήν πάρει χαμπάρι” η Κοινωνία! Αν είναι όντως ένοχος, όπως επανειλημμένως έγραψαν οι εφημερίδες, τότε είναι ένας ένοχος “προστατευόμενος”! Όλα δέ αυτά συμβαίνουν στη Χώρα μας προς δόξαν της Ελληνικής Δικαιοσύνης! Της Δικαιοσύνης, η οποία κάποτε δεν είχε μάτια, δεν είχε αυτιά, δεν είχε στόμα, δηλ. δεν άκουγε, δεν ωμιλούσε, δεν έβλεπε ποιός ήταν ο κατηγορούμενος! Έπραττε το καθήκον της ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ! Ήταν ΕΛΕΥΘΕΡΗ και ΑΔΕΚΑΣΤΗ»!

Η Πατρίδα για πολλούς, είναι μια ξεπερασμένη έννοια. Το κερασάκι στην τούρτα κατά τον Αμβρόσιο, είναι ο αντιρατσιστικό νόμος: «Ήλθε, δυστυχώς, σήμερα και ο λεγόμενος αντιρατσιστικός Νόμος και έβαλε το κερασάκι στην τούρτα!!!!!! Έτσι και να θέλουμε να σας ομιλήσουμε είτε για την Πατρίδα, είτε για τον Ναζισμό, είτε για τον παγκοσμίου εμβέλειας ΔΟΛΟΦΟΝΟ Αδόλφο Χίτλερ, είτε για τον άλλο μεγάλο Εγκληματία Ιωσήφ Στάλιν κλπ. καιροφυλακτούν οι αρμόδιοι για να μας συλλάβουν και να μας οδηγήσουν στη φυλακή με την κατηγορία του “ρατσιστή”! Εκεί καταντήσαμε! Ο έννομος και ο παράνομος μπήκαν στο ίδιο τσουβάλι! Ο ψεύτης εξισώθηκε με τον φιλαλήθη! Ο κλέφτης με τον έντιμο!».

Κατά πόσο όμως έχει δίκιο ο ίδιος στα παραπάνω; Η αλήθεια είναι πως όλες οι ενδείξεις τον επιβεβαιώνουν. Αρκεί να παρατηρήσετε πως ήταν η Ελλάδα όχι στο τόσο μακρινό παρελθόν, αλλά τη δεκαετία ας πούμε του 90′, όταν οι εκκλησίες τις Κυριακές ήταν γεμάτες κόσμο, όταν τα παιδιά έπαιζαν ανέμελα, χωρίς φόβο στις γειτονιές τους, όταν δεν υπήρχε η απειλή των λαθρομεταναστών σε καμία συνοικία.

Στις μέρες μας όλα αυτά έχουν χαθεί. Πλέον η ελευθερία ενός παιδιού περιορίζεται αισθητά, οι έφηβοι περνούν αμέτρητες ώρες μπροστά από υπολογιστές ψάχνοντας σελίδες με περιεχόμενο ακατάλληλο, ενώ οι εφημερίδες, τα περιοδικά και η πλειοψηφία των ηλεκτρονικών ΜΜΕ προσφέρουν «γυμνή σάρκα» για να πουλήσουν περισσότερο, αγνοώντας πως αυτό είναι ενάντια στα ήθη και τα έθιμα της Ορθοδοξίας.

Η Ελλάδα είναι πολιορκημένη χώρα. Πάντα ήταν, ωστόσο η σημερινή μορφή πολιορκίας σου δίνει την αίσθηση πως είσαι ελεύθερος. Σε «κοιμίζει» και μετατρέπει τον κάθε ένα από εμάς σε ένα ακόμη πιόνι του Παγκόσμιου συστήματος. Μπροστά σε όλα αυτά, η λύση είναι μια:

Να βρούμε τον περήφανο Έλληνα που κρύβουμε βαθιά μέσα μας και να πούμε το δικό μας ΌΧΙ στην τυραννία που βρίσκεται προ των πυλών. Δεν είναι δύσκολο, απλά θέλει τόλμη και αποφασιστικότητα!

Διαφορετικά, ο Αμβρόσιος κινδυνεύει να βγει αληθινός και οι προβλέψεις του μόνο ευχάριστες δεν είναι: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ! Οι Έλληνες όμως καθημερινά πεθαίνουν και αφανίζονται! Αντιθέτως, οι λεγόμενοι “οικονομικοί Μετανάστες” στη Χώρα μας -Μουσουλμάνοι δε κατά το θρήσκευμα- αυξάνονται και πληθύνονται! Είμεθα σχεδόν βέβαιοι, ότι έπειτα από λίγα χρόνια οι νέοι Κατακτητές μας, οι Μουσουλμάνοι ως Μετανάστες, θα καθιερώσουν εθνικές επετείους για λογαριασμό τους και θα λένε: “28η Οκτωβρίου …….2034! Η άλωση της Ελλάδος! Η κατάκτηση της Ευρώπης! Ο θρίαμβος του Ισλάμ κατά των Ορθοδόξων κλπ……” Τα εγγόνια σας μπορεί τότε να είναι και …….”γιουσουφάκια”! Ούτε Ελληνόπουλα θα αισθάνωνται πιά, ούτε και Ορθόδοξα χριστιανόπουλα!».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο