Γίγαντες με φέτα και λουκάνικο

Υλικά για 4-6 άτομα

  • ½  κιλό γίγαντες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 ντομάτες
  • 1 κουτί ντομάτα κον κασέ
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1κουταλιά πελτέ
  • 1 πιπερίτσα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Φέτα
  • Προαιρετικά 1 λουκάνικο χωριάτικο

 

 

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

 

Βάζουμε στην χύτρα τους μουλιασμένους γίγαντες για περίπου 20 λεπτά με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Χτυπάμε στο μούλτι το κον κασέ , τις ντομάτες , το πελτέ και τη μια κουταλιά ζάχαρη.

Αδειάζουμε στη γάστρα τους γίγαντες, το κοκτέιλ ντομάτας, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το λάδι, την πιπερίτσα ολόκληρη και αλατοπίπερο. Τέλος, ρίχνουμε ένα νεροπότηρο νερό και ανακατεύουμε καλά. Προαιρετικά κόβουμε σε ροδέλες το λουκάνικο και το  ρίχνουμε και αυτό μέσα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.  Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες με καπάκι και όταν περάσουν βγάζουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα.

Καλή όρεξη

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο