Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στο Αίγιο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 19:13 το απόγευμα της Παρασκευής στον Κορινθιακό κόλπο.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή 5 χλμ. βορειοανατολικά του Αιγίου, 36 χλμ. ανατολικά της Πάτρας, σε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Η δόνηση έγινε αισθητή στην Πάτρα, στο Αίγιο, την Ναύπακτο και άλλες περιοχές της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Κορινθίας και της Φωκίδας και γενικά στην Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ένας τοίχος παλιού σπιτιού στο Αίγιο κατέρρευσε, ενώ υπάρχουν επίσης πληροφορίες για ζημιές και ρωγμές σε σπίτια που ελέγχονται από τις αρχές.

Επίσης, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ένα παλιό ακατοίκητο κτίριο στο Αίγιο πήρε κλίση μετά τον σεισμό και ήδη έχει αποκλειστεί περιμετρικά ο χώρος.

Οπως ανέφεραν πολλοί κάτοικοι, η δόνηση συνοδευόταν από έντονη βοή.

Ο σεισμός, αν και θεωρείται ασθενής, προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής που έχουν θρηνήσει θύματα και έχουν βιώσει στο παρελθόν ισχυρούς σεισμούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, προληπτικά μεταβαίνουν στην πόλη άντρες από την 1η ΕΜΑΚ Αττικής και την 6η ΕΜΑΚ Πατρών.

Μετά τα 4,8 Ρίχτερ, ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί εντάσεως μικρότερης των 3 Ρίχτερ.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο αρχικά εκτίμησε ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 4,3 Ρίχτερ, ενώ 20 λεπτά αργότερα τον επανεκτίμησε στα 4,9 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ερευνητής σεισμολόγος Χρήστος Ευαγγελίδης, «υπάρχει μία μετασεισμική ακολουθία, αλλά είναι ακόμη νωρίς να καταλήξουμε σε συμπεράσματα, γι’ αυτό και παρακολουθούμε το φαινόμενο.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο