“Κοπρίτες και κοπανατζήδες οι δημόσιοι υπάλληλοι”τους χαρακτηρίζει ο Θ.Πάγκαλος

«Κοπρίτες» και «κοπανατζήδες» είναι για τον Θεόδωρο Πάγκαλο οι δημόσιοι υπάλληλοι. Ο πρώην υπουργός σε συνέντευξή του στο Βήμα Fm τέθηκε υπέρ της αξιολόγησης στο Δημόσιο λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Την ανικανότητά μας να αξιολογήσουμε τους δημοσίους υπαλλήλους θα την καλύψουμε με την Τρόικα; Ό,τι μας ζητάει η Τρόικα, δεν πρέπει να το κάνουμε; Αυτό είναι το θέμα; Γιατί να μην αξιολογηθούν οι κοπρίτες που απουσιάζουν κατά δεκάδες χιλιάδες από τα γραφεία τους;» είπε ο πρώην υπουργός για να συνεχίσει πιο επιθετικά: «Όλοι είναι κοπανατζήδες! Οι μισοί την κοπανάνε και οι άλλοι μισοί είναι εκεί. Είναι Δημόσιο αυτό; Και γιατί να μην το αξιολογήσουμε; Όλοι είναι στο σύστημα που δεν καταδικάζεται κανείς κοπρίτης ποτέ και δεν εξοβελίζεται κανείς κοπρίτης ποτέ και τα συνδικαλιστικά όργανα καλύπτουν τους κοπρίτες που δεν θέλουν την αξιολόγηση. Και ο ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει την αξιολόγηση, που είναι η μελλοντική κυβέρνηση, όπως ισχυρίζεται».

Για τη Ρένα Δούρου: «Η κυρία Δούρου κατάργησε πριν από λίγο καιρό, ως νέα περιφερειάρχης, κατάργησε όλο τον προγραμματισμό που είχε γίνει (για τη διαχείριση των απορριμμάτων) και είναι χρηματοδοτούμενος από την Ευρώπη και προκάλεσε εκ νέου και εξ αρχής προβληματισμό γύρω από το θέμα. Αυτό σημαίνει ότι θα πλημμυρίσουμε από σκουπίδια σε δυο-τρία χρόνια και θα ζούμε με τα σκουπίδια για μία δεκαετία!

Για τη Γιάννα Αγγελοπούλου και την Προεδρία της Δημοκρατίας: «Στη χώρα μας πρέπει να εκφράζεται η συναίνεση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων. Δηλαδή της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ. Π.χ. η Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία δεν έχει πάρει θέση ούτε υπέρ ούτε εναντίον της μίας ή της άλλης παράταξης και έχει ένα παρελθόν αξιόλογο. Το σύστημα, αν εννοεί τον τρόπο που λειτουργούν οι θεσμοί και τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στην οικονομία και στο δημόσιο τομέα και το κράτος, προσυπογράφω τα πάντα (που είπε ότι είναι κόντρα στο σύστημα). Κι εγώ είμαι κόντρα στο σύστημα και γράφω κάθε Κυριακή κόντρα στο σύστημα, αν κάνετε την τιμή να με διαβάζετε. Αν εννοεί λοιπόν ότι είναι εναντίον του πολιτικού και κοινωνικού συστήματος και ότι απορρίπτει τον καπιταλισμό όπως έχει εξελιχθεί στη Δύση και ότι θέλει έναν υπαρκτό σοσιαλισμό, έναν κρατικό έλεγχο της βιομηχανίας, το βρίσκω εξαιρετικά απίθανο και εξωφρενικό. Αλλά δεν νομίζω ότι εννοεί αυτό. Νομίζω ότι εννοεί την κριτική που γίνεται κατά του συστήματος και των κανόνων συμπεριφοράς και της έλλειψής τους

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις: «Κάθε φορά που έχουμε εσωτερικό πρόβλημα, η Τουρκία κινείται επιθετικά, διότι είναι μεγαλομανείς και άσχετοι με την πραγματικότητα, για μια σειρά από λόγους. Πρώτον, διότι εμείς έχουμε πάντα ή σχεδόν πάντα εσωτερικό πρόβλημα και επομένως θα έπρεπε να είμαστε συνέχεια στα χαρακώματα, και εμείς και οι Τούρκοι. Δεύτερον, διότι οι Τούρκοι – και κατά την άποψή μου – είναι πολύ μεγάλη δύναμη για να ασχολείται με τα εσωτερικά της Ελλάδας. Δεν είναι αυτό που τους κινητοποιεί. Τώρα, τι έκαναν;

Ο Ερντογάν, ο οποίος έχει αρχίσει και τα χάνει και καβαλάει σοβαρά το καλάμι, είναι σοβαρός κίνδυνος για τους πολιτικούς και έχει αυτή τη στιγμή κάνει τη χώρα του μέρος του προβλήματος. Χρηματοδοτεί και ενισχύει τους ισλαμιστές, έχασε τον έλεγχο επί των Κούρδων και λειτουργούν στα σύνορά του αυτεξούσιες κουρδικές οντότητες που αργά ή γρήγορα θα θέλουν να ενωθούν σε κράτος και θα το κάνουν μέσα στο έδαφός του, δημιουργώντας ένα τεράστιο πρόβλημα. Και κάθε φορά που έχουν τεράστιο πρόβλημα, η τουρκική στρατιωτική ηγεσία που είναι πάντα η ίδια και δεν αλλάζει ποτέ σε αποχρώσεις ή σε ό,τι αφορά τη θρησκεία και τις ιδιαίτερες προτιμήσεις της, ψάχνει να βρει τον αδύνατο που θα διοχετεύσει σ’ αυτόν το πρόβλημα. Και αδύνατος είμαστε εμείς, κατά την άποψή τους. Και η Κύπρος, βέβαια, ακόμη περισσότερο, διότι δεν έχει Αεροπορία. Αυτά είναι μπούρδες (σ.σ.: για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων στην ΑΟΖ) και θα σας θυμίσω ότι τέτοιες μπούρδες εκτοξεύονται κάθε φορά εναντίον του ελλαδικού χώρου και της Ελλάδας, της Ελληνικής Δημοκρατίας. Αντίστοιχες και λίγο πιο θρασείς είναι οι επιθέσεις κατά της Κύπρου, διότι νομίζουν ότι είναι πιο αδύνατοι στην Κύπρο».
Πηγή:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο