Μη κατοικίσιμα τουλάχιστον 75 κτίρια από τον σεισμό στο Αίγιο

Ξεκίνησαν σήμερα στην Αιγιάλεια, από κλιμάκια μηχανικών της υπηρεσίας αποκατάστασης σεισμοπλήκτων, οι έλεγχοι κτιρίων που υπέστησαν ζημιές από την σεισμική δόνηση των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλο, μέχρι τώρα έχει διαπιστωθεί ότι τουλάχιστον 75 κτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και κρίθηκαν προσωρινά ως μη κατοικήσιμα, μέχρι να γίνουν οι εργασίες αποκατάστασης. Όσον αφορά τους ενοίκους των σπιτιών που κρίθηκαν ως μη κατοικήσιμα, ο δήμαρχος Αιγιαλείας ανέφερε ότι ο δήμος θα μεριμνήσει, ώστε να βρεθεί λύση για την στέγασή τους.

Στο μεταξύ όπως ανέφερε ο Θανάσης Παναγόπουλος έχουν ήδη κατατεθεί πάνω από 750 αιτήματα για ελέγχους κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές, αλλά όπως εκτίμησε, ο αριθμός αυτό αναμένεται να αυξηθεί.

Τέλος, την κήρυξη του δήμου Αιγιαλείας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τον χαρακτηρισμό του ως σεισμόπληκτου, ζητά με ομόφωνη απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο