Οι δανειστές αποφασίζουν νέες μειώσεις μισθών η κυβέρνηση εκτελεί.

Η τρόικα επαναφέρει εκτός από τις απολύσεις, και το θέμα του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο, μαζί με τον περιορισμό των δαπανών, ενώ ζητά και αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ.

Από τα προαπαιτούμενα που στο σύνολό τους φτάνουν τα 19 οι τροϊκανοί έχουν θέσει τέσσερα ζητήματα που αφορούν στις δομές του Δημοσίου.

Κάπως έτσι επαναφέρουν την άμεση εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου σε όλο το εύρος του Δημοσίου, γεγονός που θα σημάνει τη μείωση ως και 30% στις αποδοχές ορισμένων κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων που μέχρι στιγμής έχουν εξαιρεθεί.

Παράλληλα η τρόικα θέτει το ζήτημα του περιορισμού των επιδομάτων που δίδονται πλην των βασικών αποδοχών στο Δημόσιο(οδοιπορικά, κινητό, εκτός έδρας) με ταυτόχρονη μείωση των μισθολογικών διαφορών στη δημόσια διοίκηση.

Όλα αυτά ταυτόχρονα με την αξιολόγηση των δαπανών και αν υπουργείο όχι μόνο στους δημόσιους φορείς. Το τέταρτο ζήτημα που αφορά στο Δημόσιο δεν είναι άλλο από την περιβόητη αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ.

Στο πλαίσιο αυτό η τρόικα επιμένει στην πλήρη πώληση των μετοχών του ΟΤΕ, αλλά και στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, όπως και στην ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και των περιφερειακών αεροδρομίων.

Με λίγα λόγια οι δανειστές όχι μόνο δεν χαλαρώνουν τους όρους αλλά αντίθετα στέλνουν τελεσίγραφο ενόψει διαπραγμάτευσης για το χρέος και πλήρη εφαρμογή του μνημονίου ως την τελευταία… τελεία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο