Γιατροί έσωσαν 30χρονο άνδρα από λευχαιμία μολύνοντας τον με τον ιό HIV

e-aigio.gr aigialeia news  aigio karkinos

Όταν ο 30χρονος Μάρσαλ Τζένσεν διαγνώστηκε  δύο χρόνια πριν με λεμφοβλαστική λευχαιμία, μία τρομερά επιθετική μορφή καρκίνου, αποφάσισε να μπει στην ομάδα ασθενών που θα επιχειρούσαν να γιατρευτούν με μια «ιδιαίτερη» θεραπεία που βρισκόταν σε πειραματικό στάδιο.

 

 

 

 

Ο Τζένσεν, πατέρας ενός παιδιού, ήταν ένας από τους 30 ασθενείς που έπασχαν από λευχαιμία και εμπιστεύτηκαν τη νέα επαναστατική μέθοδο των γιατρών του Penn Medicine να καταπολεμήσουν τον καρκίνο μέσω της εισαγωγής λευκών αιμοσφαιρίων στο αίμα τα οποία όμως είχαν «μολυνθεί» με μια ακίνδυνη μορφή του ιού του Aids που σύμφωνα με έρευνες, μπορούσε να εξοντώσει τα καρκινικά κύτταρα.

Γιατροί έσωσαν 30χρονο άνδρα από λευχαιμία μολύνοντας τον με Aids

Ο γιατρός Καρλ Τζουν και η ομάδα του, μελετούσαν για δύο ολόκληρες δεκαετίες την επαναστατική πειραματική θεραπεία χρησιμοποιώντας τον ιό του Aids. Η σxέση μεταξύ λευχαιμίας και Aids ήρθε για πρώτη φορά στην επιφάνεια το 2006, όταν ένας φορέας, ο Τίμοθι Γουντ διαγνώστηκε με οξεία μυελογενή λευχαιμία. Οι γιατροί προχώρησαν σε μεταμόσχευση μυελού του οστών, χρησιμοποιώντας μόσχευμα δότη με μια σπάνια γενετική μετάλλαξη. Ο καρκίνος υποχώρησε, ο ιός του Aids που ταλαιπωρούσε τον Γουντ εξαφανίστηκε, και ο ασθενής έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να καταπολεμήσει πλήρως την «ανίατη» ασθένεια.

Έτσι παρότι για πολλούς η ιδέα να γεμίσουν τον οργανισμό τους με τον ιό του Aids είναι κάτι παραπάνω από τρομακτική, ο Καρλ Τζουν και η ομάδα του εξακολουθούν να ερευνούν το θέμα και δηλώνουν βέβαιοι πως ο καρκίνος και το Aids συνδέονται με τέτοιο τρόπο, ώστε το απόλυτο ιατρικό θαύμα είναι προ των πυλών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο