Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την αναβίωση του Κολοσσού

Παγκόσμιο ενδιαφέρον σημειώνεται μετά τα όσα μετέδωσε το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων για την κατασκευή του Κολοσσού της Ρόδου κατά τις δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος.

Ο κ. Χατζηδιάκος ευρισκόμενος τις προηγούμενες μέρες στο Παρίσι στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης για τη Ρόδο που φιλοξενείται στο μουσείο του Λούβρου, απάντησε σε ερώτηση που του έγινε αναφορικά με το θέμα.

Ερωτηθείς χτες από τη «Ρ» ο κ. Χατζηδιάκος τόνισε ότι όπως δήλωσε , ναι μεν υπάρχει ένα ενδιαφέρον όμως πρέπει να απαντηθούν ταυτόχρονα και πολλά ερωτήματα γύρω από μία ενδεχόμενη ανακατασκευή.

Στους Γάλλους δημοσιογράφους ανέφερε τόσο το ιστορικό όσο και τη διάσταση του μύθου που μπορεί να ενέχει αυτό το θέμα, και πρόσθεσε ότι κατά καιρούς υπάρχουν σκέψεις και προτάσεις από διάφορες πλευρές.

Πάντως ο δήμαρχος τόνισε ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε όποιο βήμα γίνει καθώς πολλά ζητήματα που σχετίζονται με τον Κολοσσό σε ότι αφορά τη μορφή, την τοποθεσία και κυρίως τη χρηματοδότηση ενός τέτοιου έργου δεν έχουν διασαφηνιστεί.

Σημειώνεται ότι λόγω της ανακίνησης του θέματος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, πολλοί αναζήτησαν χτες το δήμαρχο  για περισσότερες λεπτομέρειες. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που σημειώθηκε ήταν ότι ακόμα και μέσα ενημέρωσης από την… Αυστραλία επικοινώνησαν χτες με το δήμο της Ρόδου για να πάρουν συνέντευξη από το δήμαρχο.

Αναλυτικά το ΑΠΕ αναφέρει για το θέμα τα εξής:
Ο Κολοσσός της Ρόδου, ένα από τα 7 θαύματα του Αρχαίου Κόσμου, θα ανακατασκευασθεί; Επιστήμονες θα εξετάσουν το θέμα αυτό κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στο νησί της Ρόδου την άνοιξη του 2015, δήλωσε χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος.

«Σκεφτόμαστε πάντα το ενδεχόμενο ανακατασκευής του Κολοσσού. Πρέπει να το κάνουμε; Σε τι θα χρησιμεύσει; Σε ποιον θα μοιάζει;» ανέφερε ο δήμαρχος της Ρόδου.
«Βρισκόμαστε σε συνομιλίες με τους επιστήμονες. Το σημείο που θα τοποθετηθεί επίσης παραμένει προς διερεύνηση» τόνισε ο ίδιος.

Όπως επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο, τα τελευταία 30 χρόνια, οι δήμαρχοι της πόλης στο νησί αυτό της νοτιοανατολικής Ελλάδας είχαν εκφράσει επανειλημμένως την επιθυμία να ανακατασκευάσουν τον Κολοσσό, όμως τα σχέδιά τους δεν προχώρησαν, εξαιτίας κυρίως της έλλειψης χρηματοδότησης.

Το 2000 η δημοτική αρχή του νησιού των Ιπποτών είχε προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό υποβολής προσφορών, ο οποίος όμως ήταν άγονος, υπενθυμίζει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο δήμαρχος της Ρόδου βρίσκεται στο Παρίσι στο πλαίσιο της παρουσίασης μιας μεγάλης έκθεσης που είναι αφιερωμένη στην ιστορία της Ρόδου, το διάστημα μεταξύ 14ης Νοεμβρίου και 9ης Φεβρουαρίου, στο Μουσείο του Λούβρου.

Πηγή : Η Ροδιακή

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο