Ολοκληρώθηκε η πορεία για το Πολυτεχνείο με επεισόδια στα Εξάρχεια.

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 8 μ.μ. η πορεία για την 41η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες διαδηλωτές.

Οι διαδηλωτές έφτασαν έξω από την αμερικανική πρεσβεία, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα για το Πολυτεχνείο, ενώ πριν από λίγη ώρα αποχώρησαν.

Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν στις περιοχές του Χίλτον, κοντά στον πύργο Αθηνών και στη συμβολή των οδών Αλεξάνδρας και Πανόρμου, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Επίσης, διαδηλωτές έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο ύψος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Σταδιακά παραδίδονται σε κυκλοφορία οι δρόμοι του κέντρου της Αθήνας και οι πέντε σταθμοί του μετρό. Πριν από λίγη ώρα άνοιξε, μάλιστα, το μετρό των Αμπελοκήπων, καθώς και οι οδοί Σταδίου και Πανεπιστημίου.

Ωστόσο η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας δεν έχει εξομαλυνθεί αφού σύμφωνα με πληροφορίες λίγο μετά τις 20:30 ξεκίνησε νέος γύρος επεισοδίων αυτή τη φορά στην περιοχή των Εξαρχείων.

Oμάδα νεαρών, που είχαν φτάσει εκεί μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, επιτέθηκε με πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις στην οδό Στουρνάρη και στους γύρω δρόμους.

Οι αστυνομικοί κατεδίωξαν τους νεαρούς με τη συνδρομή και μοτοσικλετιστών των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ, και αυτήν την ώρα φαίνεται πως η κατάσταση έχει εκτονωθεί.

Στην περιοχή πάντως υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής αν έχουν γίνει προσαγωγές.

Τα επεισόδια τώρα έχουν επικεντρωθεί πλέον στα Εξάρχεια, όπου έχουν οχυρωθεί οι αναρχικοί. Εκεί, άνδρες των ΜΑΤ κάνουν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, ενώ οι αναρχικοί απαντούν με πέτρες και με οτιδήποτε μπορούν να βρουν μέσα σε κάδους σκουπιδιών.

Μάλιστα, πριν λίγα λεπτά έγινε έφοδος της ομάδας ΔΕΛΤΑ στα στενά της περιοχής, προκειμένου να εντοπίσουν τους αναρχικούς.

Τα αίματα γρήγορα άναψαν και ένα μπουκάλι από την ομάδα των αναρχικών ήταν αρκετό για να ξεκινήσουν τα επεισόδια. Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδες κρότου λάμψης και άμεσα απάντησαν και οι αναρχικοί, πετώντας μολότοφ και πέτρες στους αστυνομικούς.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο