Τουρκικό υποβρύχιο επιτέθηκε σε σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ το οποίο σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι. Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρει η αγγλόφωνη έκδοση της εφημερίδας Hürriyet Daily News ελληνικό σκάφος του ΛΣ στην προσπάθειά του να παρενοχλήσει Τούρκους ψαράδες ήρθε αντιμέτωπο με τουρκικό υποβρύχιο(!) το οποίο έσπευσε στο σημείο προκειμένου να βοηθήσει τους τούρκους αλιείς.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα το ελληνικό σκάφος του Λ.Σ. είχε αποπλεύσει από την Κω και εισήλθε παραβιάζοντας τουρκικά  χωρικά ύδατα ανοικτά της Αλικαρνασσού  και πλησίασε σε απόσταση 50 μέτρων τα τουρκικά αλιευτικά αναγκάζοντας του Τούρκους να καταφύγουν στην τουρκική ακτή για δύο ώρες περίπου, σύμφωνα πάντα με το τουρκικό δημοσίευμα.

Σε απάντηση το τουρκικό Ναυτικό έστειλε υποβρύχιο(!) το όποιο είχε αποπλεύσει από τη βάση του στη Μαρμαρίδα στην περιοχή απέναντι από την Ρόδο και την ώρα του επεισοδίου βρισκόταν σε πορεία για το Κουσάντασι.

Το τουρκικό υποβρύχιο όπως αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα αναδύθηκε δείχνοντας την τουρκική σημαία στο σκάφος του Λ.Σ. το οποίο και αποχώρησε από την περιοχή πριν όμως επιστρέψει ξανά πίσω προς τα τουρκικά παράλια. Μάλιστα οι Τούρκοι αναφέρουν πως το επεισόδιο έγινε στις 2 το μεσημέρι.

Όπως αναφέρεται η «ένταση» υποχώρησε γύρω στις 3:20 το μεσημέρι όταν το ελληνικό σκάφος αποχώρησε αφήνοντας του Τούρκους ψαράδες να συνεχίσουν να συνεχίσουν την αλιεία τους.

Στην ουσία πρόκειται για περιστατικό παράνομης αλιείας Τούρκων ψαράδων σε ελληνικά χωρικά ύδατα με το σκάφος του Λ.Σ, να επιχειρεί να τους διώξει από εκεί, κάτι που γίνεται επανειλημμένα.

Αλλά το πρόβλημα είναι βέβαια ο πλους του τουρκικού υποβρυχίου το οποίο κινήθηκε εντός των χωρικών υδάτων παρενοχλώντας ουσιαστικά το σκάφος του ΛΣ. Πρόκειται για ξεκάθαρη περίπτωση συντήρησης της έντασης που επικρατεί τόσο στο Αιγαίο νόσο και στην κυπριακή ΑΟΖ από τουρκικής πλευράς με την Ελλάδα να βρίσκεται σε διαρκή υποχώρηση.

 

Πηγή:defencenet.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο