Αθρώπινες μορφές στα επιστύλια της Αμφίπολης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Κώστας Τασούλας σήμερα στο Μουσείο της Αμφίπολης, διακρίνονται αχνά ανθρώπινα περιγράμματα στα επιστύλια.  Πρόκειται για αχνές ενδείξεις χρωματισμών και απεικονίσεων προσώπων.

Δεν είναι απολύτως σαφές τί μπορεί να σημαίνει αυτό, ωστόσο πιθανώς πρόκειται για διακοσμητική παράσταση, στη «λογική» του ψηφιδωτού δαπέδου με την παράσταση της Αρπαγής της Περσεφόνης. Άλλωστε, πρόκειται για τα επιστύλια που βρίσκονται σε αυτόν ακριβώς τον θάλαμο, στον τρίτο θάλαμο με το ψηφιδωτό δάπεδο. 

Ο υπουργός Πολιτισμού σημείωσε ότι προέχει η γεωφυσική έρευνα, το οποίο σημαίνει ότι πιθανώς σε μία εβδομάδα ο Γρηγόρης Τσόκας και η ομάδα του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του Α.Π.Θ. θα έχουν πιο σαφή εικόνα της κάτοψης του τύμβου.

Η ομάδα της Κατερίνας Περιστέρη ασχολείται με τη συντήρηση των ευρημάτων, τα οποία βρίσκονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αμφίπολης, μια καιη ανασκαφή έχει περάσει σε άλλο στάδιο, από σωστική γίνεται πλέον, συστηματική.

Ο υπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε επίσης, στην εκρηκτική η αύξηση των επισκεπτών τόσο στην Αμφίπολη όσο και στην ευρύτερη περιοχή και κατέληξε: «Πρόκειται για ένα μοναδικό αρχαιολογικό εύρημα, το οποίο προστίθεται στο σπουδαίο μωσαϊκό των πολιτιστικών επιτευγμάτων της Ελλάδας. Η Αμφίπολη είναι η κορωνίδα των αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής και όχι μόνον».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο