Πόσο κοστίζουν τα μαθήματα ξένων γλωσσών των βουλευτών Πηγή: Πόσο κοστίζουν τα μαθήματα ξένων γλωσσών των βουλευτών -Διδάσκονται από ρώσικα μέχρι τούρκικα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/179857/poso-kostizoyn-ta-mathimata-xenon-glosson-ton-voyleyton-didaskontai-apo-rosika-mehri#ixzz3K1JGuAH1

Από γλώσσες που θεωρούνται… αυτονόητες- αγγλικά και γαλλικά- μέχρι ρώσικα και τούρκικα μπορούν να μαθαίνουν οι βουλευτές, όπως προβλέπει το σχετικό πρόγραμμα της βουλής, για το οποίο δόθηκε το «πράσινο φως» για να συνεχιστεί.

Συγκεκριμένα, στην κοινοβουλευτική διαφάνεια οι αποφάσεις του Προέδρου της Βουλής, Ευάγγελου Μεϊμαράκη για τη συνέχιση της λειτουργίας του προγράμματος με το οποίο κάθονται στα… θρανία οι βουλευτές για να μάθουν αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά και τούρκικα.

Το κόστος για την ωριαία αποζημίωση των καθηγητών που είναι λειτουργοί ή υπάλληλοι του Δημοσίου, με απόφαση του Προϊσταμένου της Γενικής Διευθύνσεως Διοικητικής Υποστηρίξεως, καθορίστηκε σε 32,38 ευρώ, ενώ για τους υπόλοιπους παραμένει στο ποσό των 40 ευρώ.

Επιπλέον, με απόφαση του κ. Μεϊμαράκη, το Ινστιτούτο Πούσκιν Αθηνών αναλαμβάνει την ευθύνη για την οργάνωση μαθημάτων ρωσικών στους βουλευτές. Η ωριαία αποζημίωση ορίζεται στα 37 ευρώ, περιλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων πλέον ΦΠΑ.

Πηγή:iefimerida

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο