Δωρίστε τα μαλλιά σας για να φτιαχτούν περούκες για καρκινοπαθή παιδιά!

Μπορεί η Δαλιδά να πήρε τη δύναμη του Σαμψών, κόβοντας τα μαλλιά του, όμως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που επιλέγουν να κόψουν τα μαλλιά τους για να δώσουν δύναμη σε παιδιά που έχασαν τα δικά τους στη μάχη με τον καρκίνο…

Μία 24χρονη φοιτήτρια από τη Θεσσαλονίκη είναι η «ψυχή» αυτής της πρωτοβουλίας, που ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών, για την αποστολή και δωρεά των μαλλιών τους, σε διεθνείς οργανισμούς που κατασκευάζουν και δωρίζουν περούκες σε παιδιά.

«Οταν έκοψα και έδωσα η ίδια τα μαλλιά μου, αποφάσισα να ενημερώσω όσους περισσότερους μπορώ γι’ αυτή τη διαδικασία και έτσι δημιούργησα τη σελίδα στο facebook: ‘Δωρεά μαλλιών – Μπορείς και εσύ να βοηθήσεις’, χωρίς να αντιπροσωπεύω κάποιο οργανισμό», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η 24χρονη σπουδάστρια μαγειρικής Μελίνα Κωνσταντινίδη.

Οπως εξηγεί, ο καθένας που κόβει τα μακριά μαλλιά του, μπορεί να τα στείλει στους οργανισμούς που εδρεύουν στις ΗΠΑ, «Children with Loss Hair» και «Wigs for Kids» οι οποίοι δημιουργούν στη συνέχεια περούκες που δωρίζουν σε άτομα κάτω των 21 ετών.

«Υπάρχουν ωστόσο συγκεκριμένες προϋποθέσεις δωρεάς» διευκρινίζει η κ. Κωνσταντινίδη, της οποίας ο ρόλος είναι καθαρά ενημερωτικός. «Δεν στέλνω δηλαδή εγώ τα μαλλιά, αλλά προσπαθώ να ενημερώσω για τον τρόπο που μπορεί να το κάνει ο καθένας», εξηγεί.

Για να μπορέσετε λοιπόν, να δωρίσετε τα μαλλιά σας θα πρέπει:
1. Να είναι στο φυσικό τους χρώμα ή βαμμένα αλλά σε καλή κατάσταση, δηλαδή όχι καμμένα και ταλαιπωρημένα.

2. Να έχουν μήκος τουλάχιστον 8 ίντσες δηλαδή περίπου 22 εκατοστά και μεγαλύτερο.

3. Να σταλούν στεγνά καθώς μαλλιά με υγρασία δεν είναι αποδεκτά.

4. Γκρίζα και σγουρά μαλλιά είναι αποδεκτά ενώ είναι αποδεκτές ακόμα και οι φυλαγμένες… κοτσίδες της γιαγιάς αφού τα μαλλιά έχουν την ιδιότητα να μην φθείρονται στο χρόνο.

«Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις γυναίκες που έχουν κρατήσει τις κοτσίδες των μανάδων τους ή των γιαγιάδων, να συγκινούνται από την προσπάθεια αυτή και να τις δωρίζουν για να δημιουργηθούν περούκες», λέει η κ. Κωνσταντινίδη, η οποία υπολογίζει ότι περίπου 100 άτομα από όλη την Ελλάδα έχουν ανταποκριθεί στην καμπάνια και έχουν ήδη δωρίσει τα μαλλιά τους, αφού πρώτα επικοινώνησαν μαζί της.

Στόχος της νεαρής φοιτήτριας, η οποία έχει συνεργάτες τον κομμωτή Σωτήρη Βασίλα και τη γραφίστρια Μάγδα Ανδρεάδου, είναι να δημιουργηθεί ένας αντίστοιχος οργανισμός στην Ελλάδα προκειμένου να κατασκευάζονται στη χώρα μας οι περούκες και να δωρίζονται στη συνέχεια σε καρκινοπαθή παιδιά.

«Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μου σε 3 εταιρείες δημιουργίας περούκας στην Ελλάδα, δεν υπήρξε μέχρι στιγμής διάθεση συνεργασίας προκειμένου τα μαλλιά να μην αποστέλλονται στην Αμερική αλλά να κατασκευάζονται και να διατίθενται εδώ οι περούκες» λέει με παράπονο, η 24χρονη, η οποία όμως δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει την προσπάθειά της.

Ηδη, με τη βοήθεια παρέας σκηνοθετών, ετοιμάζει βίντεο ενημέρωσης για τη δράση, όπου θα συμμετέχει και μια κοπέλα που θα «μιλάει» στη νοηματική και βλέπει τη σελίδα της στο facebook να γεμίζει κομμένα… μαλλιά και χαρούμενα πρόσωπα!

Πηγή:protothema.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο