Σε αποχή διαρκείας οι δικηγόροι όλης της χώρας.

Σε αποχή διαρκείας κατέρχονται οι δικηγόροι όλης της χώρας , σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Οι δικηγόροι διεξήγαγαν δημοψήφισμα Τρίτη και την Τετάρτη, στους 60 από τους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, καθώς οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αιγίου, Άρτας και Μεσολογγίου αποφάσισαν να μην διεξάγουν δημοψήφισμα και ψήφισαν υπέρ της αποχή διαρκείας.

Την Παρασκευή θα συνέλθει στην Αθήνα η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για να καθορίσει την περαιτέρω πορεία του δικηγορικού σώματος και τις άλλες κινητοποιήσεις και διεργασίες που θα πραγματοποιήσουν.

Να σημειωθεί ότι οι δικηγόροι είναι ήδη σε αποχή μέχρι Παρασκευή, εκτός των δικηγόρων της Αθήνας που Πέμπτη και Παρασκευή δεν απέχουν των καθηκόντων τους και όλες οι δίκες θα διεξαχθούν κανονικά.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ.Α και της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Βασίλης Αλεξανδρής, δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης μετά το δημοψήφισμα:

«Οι δικηγόροι της Αθήνας συλλογικά, δυναμικά και με αίσθημα ευθύνης έναντι του θεσμικού τους ρόλου εξέφρασαν τη θέση τους για το κατατεθέν νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Ένα νομοσχέδιο που αφορά τον κάθε πολίτη και την πραγμάτωση του δικαίου.

Επιβεβαίωσαν την κατηγορηματική -προϊόν εμπεριστατωμένων παρατηρήσεων- αντίθεσή τους στις προτεινόμενες τροποποιήσεις βασικών κεφαλαίων του Κώδικα. Εναντιώθηκαν στον προσχηματικό διάλογο και τον εμπαιγμό του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Διεκδίκησαν και διεκδικούν την ποιότητα της νομοθεσίας, την ορθή και δίκαιη απονομή της Δικαιοσύνης, την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων του πολίτη, την κατίσχυση των αρχών του κράτους δικαίου.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι ένα καθαρό μήνυμα προς όλους: την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, τους φορείς της νομοθετικής λειτουργίας, την κοινωνία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ και η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας θα συνέλθουν άμεσα για την εκτίμηση του αποτελέσματος και την υλοποίηση της πλειοψηφούσας θέσης του δικηγορικού σώματος».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο