Κακός χαμός στα βραβεία Κουν! Στα “μαχαίρια” Χ. Διαβάτη και Ρουβάς.

Το βραβείο Αρχαίου Δράματος για την ερμηνεία του ως Διόνυσος στην τραγωδία “Βάκχες” απέσπασε σήμερα ο Σάκης Ρουβάς σε μία επεισοδιακή απονομή.

Η Χρυσούλα Διαβάτη, αρνήθηκε να παραλάβει την Τιμητική Διάκριση Διεθνούς Ρεπερτορίου που της απονεμήθηκε για τον ρόλο της στην παράσταση “Δύο γυναίκες χορεύουν”. Ωστόσο ανέβηκε στο πόντιουμ των βραβείων κι από εκεί η ξέσπασε. Η γνωστή ηθοποιός χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά σε αυτόν  “φωτογράφισε” τον Σάκη Ρουβά, που τιμήθηκε με το Βραβείο Αρχαίου Δράματος

Σύμφωνα με πληροφορίες του TLIFE,  η ηθοποιός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι αισθάνεται ότι ο χώρος της υποκριτικής έχει γίνει πλέον ξέφραγο αμπέλι κι ενώ η ίδια έχει καταθέσει την ψυχή της 50 χρόνια στο επάγγελμα, αισθάνεται ότι αυτό δεν προφυλάσσεται, καθώς “όλοι πια έχουν γίνει ηθοποιοί”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Η ίδια έκανε λόγο για “αστυνομία θεάτρου” που πρέπει να “συλλαμβάνει” όσους δεν ανήκουν αμιγώς στον χώρο του θεάτρου κι όμως ασχολούνται με την υποκριτική. Στη συνέχεια κατέβηκε από τη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής χωρίς να παραλάβει την διάκριση.

Όταν ανέβηκε με τη σειρά του ο Σάκης για να παραλάβει το βραβείο του κάποιος από το κοινό τον ρώτησε με “τι εφόδια παραλαμβάνει αυτό το βραβείο”. Για να πάρει την αποστομωτική απάντηση: “Με την ψυχή μου, κυρία μου”

Το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα και φάνηκε να στηρίζει τον Σάκη και την απάντησή του. Ο ίδιος εξήγησε στη συνέχεια πώς δεν θα επιτρέψει σε καμία αστυνομία θεάτρου να του απαγορεύσει να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα. “Έχω μάθει να ονειρεύομαι και να εξελίσσομαι”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών, Κυριάκος Λουκάκος πήρε θέση σημειώνοντας: “Τιμάμε τις επιδόσεις και όχι τις προκαταλήψεις”.


Ο Σάκης ήταν συγκινημένος καθώς η βράβευσή του αποτελεί μία δικαίωση


Το βραβείο είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι ο κορυφαίος Έλληνας σταρ κέρδισε το προσωπικό του “στοίχημα”


Όσα είπε ο κορυφαίος Έλληνας σταρ στον ευχαριστήριο λόγο του απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού

Αξίζει να σημειώσουμε πως αυτή η διάκριση ήταν τεράστια δικαίωση για τον κορυφαίο Έλληνα σταρ που μετά την αγάπη του κόσμου, της οποίας έγινε αποδέκτης, σε όλα τα θέατρα της Ελλάδας που ήταν κατάμεστα, έλαβε και το βραβείο Αρχαίου Δράματος “Κάρολος Κουν”.

Πηγή:tife.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο