Ο Αμβρόσιος κατά κυβέρνησης για Ν.Ρωμανό: “Επιδιώκεται η ακύρωση της καταδικαστικής απόφασης”.

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος με αφορμή την κατάντια της σημερινής κοινωνία και σε νέα παρέμβασή του σχολιάζει την υπόθεση Ρωμανού, αλλά και τα υπόλοιπα νοσηρά φαινόμενα που έχουν κατακλύσει την σημερινή ελληνική πραγματικότητα.
 Ο Σεβασμιότατος αναφέρει για το θέμα του Ν.Ρωμανού “ότι επιδιώκεται η ακύρωση της καταδικαστικής ποινής με αιτιολογία την φοίτησή του σε κάποια ανώτερη Σχολή”, ενώ δεν παραλείπει να εκτοξεύσει “κεραυνούς” κατά του πολιτικού συστήματος το οποίο οδηγείται σε πλήρη απαξίωση αφού κυριολεκτικά τρέχει πίσω από μια “εξαχρειωμένη νεολαία” που δεν σέβεται τους καθηγητές της και εισβάλλει στα πανεπιστήμια όποτε δεν της αρέσουν οι αποφάσεις των πρυτανικών αρχών.
Αναλυτικά ο Σεβασμιώτατος αναφέρει:
ΕΞΑΧΡΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!
ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
Με πόνο ψυχής καταγράφουμε εδώ μερικά απαράδεκτα φαινόμενα, τα οποία έχουν σχέση με την νεολαία μας.
Το πρώτο είναι η ασεβέστατη συμπεριφορά μιάς ομάδος νέων, Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών, στον Πρύτανη και σε Μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών και η παρεμπόδιση των εργασιών του Σώματος.
Το δεύτερο είναι η απεργία ενός νέου ανθρώπου, φυλακισμένου και καταδικασμένου σε δεκαπέντε χρόνια φυλακής για εγκλήματα ληστείας κλπ., επειδή η Πολιτεία δεν του παραχωρεί άδεια πραγματοποιήσεως Σπουδών σε ΤΕΙ της Χώρας, όπου κατόπιν εξετάσεων επέτυχε, ο οποίος στην ουσία επιδιώκει την ακύρωση της καταδικαστικής ποινής με αιτιολογία την φοίτησή του σε κάποια ανώτερη Σχολή. Καθώς λέγεται, σήμερα ο Πρωθυπουργός θα δεχθή σε ακρόαση ….τον Πατέρα του κατάδικου αυτού νέου!
Στο περιθώριο των παραπάνω γεγονότων εφάνηκαν καθαρά μερικά προβλήματα της καθημερινής πραγματικότητος, όπως π.χ. η μεγάλη δημοσιότης, που εδόθη από μερικά ΜΜΕ, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν τα γεγονότα. Στο Studio τους οι υπεύθυνοι Δημοσιογράφοι δεν προσκαλούν κάποια σοβαρά και αξιοσέβαστα πρόσωπα! Προσκαλούν, δυστυχώς, μερικούς περιθωριακούς Τύπους, ικανούς μόνο και μόνο για να γίνεται “χαβαλές”!!!!!!!
Με τον τρόπο αυτό το Κοινωνικό Σύνολο, όχι μόνον απο προσανατολίζεται από τα μεγάλα και καυτά προβλήματα της ζωής, αλλά και υποβάλλεται, αθελήτως, σε μια πνευματική διαστροφή! Αναγκάζεται δηλ. να αναστέλλει την λειτουργία του εγκεφάλου του καί ως εκ τούτου συνηθίζει να βλέπει τό μαύρο ως άσπρο καί το άσπρο ως μαύρο!
Έτσι η Κοινωνία, δηλ. εσείς και εγώ, θεωρούμε πιά πολύ φυσικό το να εισβάλουν μερικά νέα παιδιά-φοιτητές στην Αίθουσα Συνεδριών της Συγκλήτου και με τις φωνασκίες τους να παρεμποδίζουν τις εργασίας του Σώματος, ή να παρεμποδίζουν τήν είσοδο του Πρυτάνεως στην Αίθουσα ή καί, αντιθέτως, να κρατούν τον Πρύτανη ως όμηρο μέσα στην Αίθουσα κλπ. κλπ.
Από την άλλη πλευρά σε σημερινή πρωινή εκπομπή τηλεοπτικού Σταθμού ακούσαμε τον Δικηγόρο του καταδικασμένου σε δεκαπενταετή φυλάκιση απεργού πείνας νέου να ισχυρίζεται, ότι ο νέος αυτός αξίζει της προστασίας του Κράτους και της συμπαθείας μας, μόνο και μόνο επειδή σε κάποιο περιστατικό ληστείας, που διέπραξε, ΔΕΝ ΕΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ το όπλο καλάσνικωφ, που είχε μαζί του!!!!!!!!!
Με πόνο ψυχής καταγράφουμε τα γεγονότα αυτά, για να πούμε ότι εάν δεν προσέξουμε την νεότητα, εάν δεν προσπαθήσουμε να της δώσουμε Αρχές για τη ζωή της, εάν δηλ. δεν ξαναγυρίσουμε στις αιώνιες Αξίες του “ευσεβώς ζείν”, στις Αξίες του Ευαγγελίου του Ιησού Χριστού, τότε η Ελλάδα μας οδηγείται σε αυτοδιάλυση!
Σκεφθήτε! Τα πρώτα φαινόμενα παρακμής είναι ήδη μπροστά μας:
Στο Κοινοβούλιο ο ένας υβρίζει τόν άλλο με χυδαίες εκφράσεις!
Στο Πανεπιστήμιο βασιλεύει η ασυδοσία!
Στην Κοινωνία ο ένας προσπαθεί να κατασπαράξει τον άλλο!
Η αλητεία κυριαρχεί!
Η σοβαρότητα δολοφονήθηκε!
Το Πολιτικό Σύστημα έχει οδηγηθή σε πλήρη απαξίωση!
Διώξαμε τον Σωτήρα Χριστό από τη ζωή μας!
Τώρα πια κυριαρχεί ο Διάβολος στη καθημερινή μας ζωή!
Η Ελληνική Κοινωνία δαιμονίζεται!
Στην οικογένεια ζούν κάποιοι ξένοι, που τώρα πια είναι αδιάφοροι ο ένας για τον άλλο! Η Οικογένεια δεν είναι πιά ούτε καν ένα Ξενοδοχείο Ύπνου!
Στην Εκκλησία βασιλεύει η εκκοσμίκευση!
Από τον χριστιανικό Ναό εδραπέτευσε πια η κατάνυξη, η μεταρσίωση της ψυχής! Η αγιοτρόφος χριστιανική λατρεία μας δεν είναι πιά ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΑ!
Ο χριστιανικός ναός έγινε πια τόπος και τρόπος ματαιοδοξίας και επιδείξεως!
Που, λοιπόν, βαδίζουμε; Αυτό αφήνω να το σκεφθήτε εσείς, αγαπητοί μου φίλοι και αναγνώστες αυτού του Blog; Για να σας δώσουμε περισσότερη ώθηση σε ώριμες σκέψεις σας παραθέτουμε εδώ ένα πρόσφατο άρθρο του κ. Βασ. Κόκκινου, τέως Προέδρου του Αρείου Πάγου.
Αίγιον, 8 Δεκεμβρίου 2014
+Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Πηγή:mkka.blogspot.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο