Σταματά την απεργία πείνας ο Ρωμανός.Βγήκε νικητής.

Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Νίκος Ρωμανός λίγα λεπτά μετά την κατάθεση διορθωτικής τροπολογίας στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου.

Εστω και την ύστατη ώρα βρέθηκε λύση στην περίπτωση του Νίκου Ρωμανού…

Η τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης και υπερψηφίστηκε από τη Βουλή, επιτρέπει στους κρατούμενους φοιτητές να παρακολουθούν τα μαθήματά τους με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι) από τη στιγμή όμως που έχουν ήδη καλύψει την παρακολούθηση του πρώτου εξαμήνου, με την εξ’ αποστάσεως φοίτηση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «η κυβέρνηση σέβεται και εξασφαλίζει το δικαίωμα στην μόρφωση και για τους κρατούμενους φοιτητές που θέλουν να μορφωθούν. Το εδάφιο που προστίθεται είναι συγκερασμός των απόψεων που από όλες τις πτέρυγες ακούστηκαν και αφορά όλους τους κρατούμενους φοιτητές.

Η λύση είναι σύμφωνη με το δικονομικό μας σύστημα» και πρόσθεσε ότι το νέο εδάφιο αναφέρει ότι «Στους ίδιους φοιτητές μπορεί να χορηγείται άδεια με ηλεκτρονική επιτήρηση χωρίς περιορισμούς του δεύτερους εδαφίου παρ 3 του 282 του Ποινικού Κώδικα εφόσον έχουν παρακολουθήσει το 1/3 των μαθημάτων τους με την εξ αποστάσεως παρακολούθηση». Τόνισε δε ότι «με την ρύθμιση αυτή και το δικαίωμα στην σπουδή εξασφαλίζεται και η αντεγκλητική πολιτική δεν εξανεμίζεται».

Η τροπολογία μοιράστηκε στους βουλευτές και έγινε δεκτή ομόφωνα κάτω από τα χειροκροτήματα όλων των πτερύγων.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε «νίκη» του απεργού πείνας την συγκεκριμένη τροποποίηση καλώντας μάλιστα τον Ν. Ρωμανό να σταματήσει την απεργία πείνας.

Είχε προηγηθεί έντονη τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τον Κάρολο Παπούλια να βοηθήσει με το θεσμικό του κύρος να βρεθεί λύση στο ζήτημα του Νίκου Ρωμανού. Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Κάρολου Παπούλια με τον Αντ. Σαμαρά.

Ετσι, μετά από αυτή την εξέλιξη ο Ρωμανός σταματάει την απεργία πείνας και δίψας και ξεκινάει η προσπάθεια των γιατρών για να τον συνεφέρουν. Τις τελευταίες ώρες, όπως υποστήριζαν οι γιατροί, δεν μπορούσε καν να γράψει από την αδυναμία και ζητούσε από τους δικηγόρους του να μεταφέρουν τα μηνύματά του προς τον κόσμο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο