Επίθεση με καλάσνικοφ κατά της Ισραηλινής Πρεσβείας.

Επίθεση με καλάσνικοφ δέχτηκε στις 03.15 τα ξημερώματα η Πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε δυο μηχανές, πέρασαν από το πλάι της πρεσβείας στην οδό Σώκου και άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ. Στη συνέχεια ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν από τον περιφερειακό του Γαλατσίου.
Από τους πυροβολισμούς, προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο κτίριο της πρεσβείας σε τοίχους και τζάμια, ενώ δύο τρύπες δεσπόζουν σε τοίχο του κτηρίου από την πλευρά της Κηφισίας.

Oι αστυνομικοί έχουν μαζέψει από το σημείο πάνω από 30 κάλυκες,ενώ γίνονται έρευνες στη γύρω περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών.Η αστυνομία αναμένεται να εξετάσει τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που είναι εγκατεστημένες στην πρεσβεία αλλά και σε κοντινά καταστήματα, με στόχο να συλλέξουν στοιχεία για τις κινήσεις και την ταυτότητα των δραστών. Αναφορές για τραυματίες δεν υπάρχουν.

Σύμφωνα με αξιωματικούς  η επίθεση έχει αρκετά όμοια στοιχεία  με εκείνη που είχε σημειωθεί εναντίον του Γερμανού Πρέσβη από την οργάνωση «Λαϊκοί Αγωνιστές».

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

http://www.youtube.com/watch?v=dnM_8X7ommk

Πριν από ένα χρόνο στις 30 Δεκεμβρίου του 2013 τέσσερις κουκουλοφόροι έριξαν με 2 καλάσνικοφ 60 σφαίρες στο σπίτι του Γερμανού Πρέσβη στο Χαλάνδρι. Η οργάνωση «Λαϊκοί Αγωνιστές» είχε αναλάβει την ευθύνη και για την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού, αλλά και για την αποτυχημένη επίθεση με ρουκέτα κατά αντιπροσωπείας αυτοκινήτων στη Βαρυμπόμπη.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο