Σφαγή περισσοτέρων από 100 παιδιών στο Πακιστάν-Νεκροί οι Ταλιμπάν που «γάζωσαν» δεκάδες παιδιά.

Παγκόσμιο σοκ προκαλεί ο απολογισμός της επίθεσης Πακιστανών ταλιμπάν σε σχολείο στην Πεσαβάρ, όπου φοιτούν παιδιά στρατιωτικών. Τουλάχιστον 135 άνθρωποι είναι νεκροί, ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα παιδιά που άφησαν την τελευταία τους πνοή είναι 100.

Οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι όλοι οι δράστες έχουν πεθάνει, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για βόμβα μέσα στο κτίριο. Τα νοσοκομεία υποδέχτηκαν τους τραυματίες, ενώ οι γονείς αναζητούν τα παιδιά τους. Η συγκεκριμένη επίθεση είναι η πιο αιματηρή μέχρι σήμερα από την πλευρά των ταλιμπάν.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες είχαν σκοπό να σκοτώσουν όσο περισσότερα παιδιά μπορούσαν, ενώ δεν είχαν πρόθεση να κρατήσουν ομήρους.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε αμέσως μια οργάνωση πακιστανών Ταλιμπάν. «Είναι μια επίθεση σε αντίποινα για την επιχείρηση του στρατού στο Βόρειο Ουαζιριστάν», δήλωσε ο Μουχάμαντ Ούμαρ Χορασάνι, εκπρόσωπος της μεγαλύτερης οργάνωσης ισλαμιστών ανταρτών Ταλιμπάν της χώρας.

Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός των κομάντος ταλιμπάν που άφησαν την τελευταία τους πνοή. Μία πηγή κάνει λόγο για έξι και άλλες κάνουν λόγο για εννιά δράστες. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι 89 παιδιά είναι νεκρά, ενώ ακόμη 114 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Ο εφιάλτης της Πεσαβάρ έλαβε τέλος μετά από επτά ώρες, με τραγικό απολογισμό 132 νεκρών, εκ των οποίων τουλάχιστον 100 παιδιά, μέχρι αυτή την ώρα. Η πακιστανική πόλη και όλη η υφήλιος έμεινε με κομμένη την ανάσα όταν κομάντος Ταλιμπάν έκαναν επίθεση σήμερα το πρωί σε σχολείο όπου φοιτούν παιδιά στρατιωτικών και σκόρπισαν τον θάνατο. Αγνωστος παραμένει ο αριθμός των τραυματιών, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές.

Και οι έξι δράστες της επίθεσης των Ταλιμπάν σε σχολείο στη Πεσαβάρ είναι νεκροί, όπως ανακοίνωσε ο Στρατός του Πακιστάν. «Ο έκτος τρομοκράτης σκοτώθηκε. Οι αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί που έχουν τοποθετήσει οι τρομοκράτες παρακωλύουν την ταχεία ολοκλήρωση της εκκαθαριστικής επιχείρησης», ανέφερε ο Πακιστανός υποστράτηγος Άσιμ Μπάτζουα μέσω Twitter. «Τελειώνουμε», πρόσθεσε.

Εξάλλου και η αστυνομία ανέφερε ότι η επίθεση στην Πεσάβαρ τερματίστηκε και ότι όλοι οι δράστες είναι νεκροί.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ χαρακτήρισε τη σφαγή από τους Ταλιμπάν στο σχολείο που διευθύνεται από τον στρατό και που φοιτούν παιδιά στρατιωτικών στην Πεσαβάρ «εθνική τραγωδία».

«Δεν μπορώ να μείνω στο Ισλαμαμπάντ. Αυτή είναι μια εθνική τραγωδία που εξαπέλυσαν βάρβαροι. Αυτά ήταν τα παιδιά μου. Είναι απώλεια για μένα, για τη χώρα. Αναχωρώ τώρα για την Πεσαβάρ και θα εποπτεύσω ο ίδιος την επιχείρηση», που είναι σε εξέλιξη, σύμφωνα με δήλωσή του.

Το νοσοκομείο Lady Reading στην Πεσαβάρ ανακοίνωσε ότι στις εγκαταστάσεις του έχουν μεταφερθεί οι σοροί πέντε σπουδαστών και ότι δίνει τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες, ανάμεσά τους δύο άνδρες εκπαιδευτικοί.

«Πολλοί τραυματίες είναι στο χειρουργείο, είναι σε κρίσιμη κατάσταση, υποβάλλονται σε θεραπεία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ετζάζ Χαν.

Ένας δάσκαλος είπε ότι οι δράστες της επίθεσης είχαν στόχο το σχολείο, την ώρα που διεξάγονταν εξετάσεις. «Μισή ώρα μετά την επίθεση, ο στρατός ήρθε και σφράγισε το σχολείο», δήλωσε ο δάσκαλος σε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι έξω από το πολιορκημένο σχολείο.

«Βρισκόμασταν στην αίθουσα των εξετάσεων, όταν πραγματοποιήθηκε η επίθεση. Τώρα οι άνδρες του στρατού εκκαθαρίζουν τις τάξεις μία προς μία».

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε αμέσως μια οργάνωση πακιστανών Ταλιμπάν.

«Στείλαμε έξι άνδρες για την επίθεση αυτή, ανάμεσά τους ελεύθεροι σκοπευτές και καμικάζι ζωσμένοι με εκρηκτικά. Έχουν την εντολή να πυροβολήσουν εναντίον όλων των ενηλίκων σπουδαστών αλλά να μην πλήξουν τα παιδιά», δήλωσε ο Μουχάμαντ Ούμαρ Χορασάνι, εκπρόσωπος της ΤΤΡ, της μεγαλύτερης οργάνωσης ισλαμιστών ανταρτών Ταλιμπάν της χώρας.

«Είναι μια επίθεση σε αντίποινα για την επιχείρηση του στρατού στο Βόρειο Ουαζιριστάν», δήλωσε αναφερόμενος στη στρατιωτική επιχείρηση κατά των Ταλιμπάν που ξεκίνησε τον Ιούνιο.

Το βορειοδυτικό Πακιστάν συγκλονίζεται εδώ και χρόνια από ισλαμιστική εξέγερση.
Ελικόπτερα πραγματοποίησαν επίθεση πάνω από τις εγκαταστάσεις, ενώ αυτοκινητοπομπή ασθενοφόρων μεταφέρει τραυματισμένα παιδιά στο νοσοκομείο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο