Στους 160 οι βουλευτές που ψήφισαν Σταύρο Δήμα, 135 δήλωσαν «παρών».

Τους 160 έφθασαν οι βουλευτές που ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα κατά την πρώτη ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή. Παρών δήλωσαν 135 βουλευτές, ενώ συνολικά συμμετείχαν 295 βουλευτές και απουσίασαν πέντε. Στις 23 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ψηφοφορία.

Διαψεύστηκαν οι προβλέψεις για περίπου 165 ψήφους υπέρ του Σταύρου Δήμα, καθώς η πλειοψηφία των 24 ανεξάρτητων βουλευτών δήλωσε «παρών». Μόνο 5 ανεξάρτητοι ψήφισαν τον Στ. Δήμα, ενώ υπήρξαν και περίπου 10 βουλευτές που κράτησαν διαφορετική στάση από την αναμενόμενη ή αποσαφήνισαν την ψήφο τους, δηλώνοντας «παρών». Ανάμεσα σε αυτούς ήταν ο Παναγιώτης Μελάς, που ψήφισε «παρών», αλλά μετά δήλωσε ότι στις επόμενες ψηφοφορίες θα ψηφίσει θετικά, όπως και ο Γιάννης Κουράκος που επίσης ψήφισε «παρών».

Επισημαίνεται ότι άλλοι 4 βουλευτές που δεν είχαν αποσαφηνίσει την ψήφο τους δήλωσαν «παρών», διαμορφώνοντας έτσι το 160 – 135. Πρόκειται για τους Βύρωνα Πολύδωρα, Βασίλη Καπερνάρο,Μίκα Ιατρίδη και Πάρη Μουτσινά.

Επίσης, απουσίασαν οι Γιώργος Κασαπίδης και Κώστας Γιοβανόπουλος, λόγω της απώλειας του πατέρα του πρώτου, που προσμετρούνταν στις θετικές ψήφους. Σημειώνεται ότι απουσίασαν και οι ανεξάρτητοι που προέρχονται από τη Χρυσή Αυγή, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και Στάθης Μπούκουρας.

Τον Σταύρο Δήμα ψήφισε η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Μάρκου, «παρών» δήλωσε ο ανεξάρτητος Βύρωνας Πολύδωρας όπως και ο ανεξάρτητος Πέτρος Τατσόπουλος στην ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Επίσης, «παρών» δήλωσαν οι ο ανεξάρτητοι Βασίλης Καπερνάρος και  Μίμης Ανδρουλάκης. «Παρών» δήλωσε η ανεξάρτητη βουλευτής Μίκα Ιατρίδη και η ανεξάρτητη βουλευτής Χρυσούλα Γιαταγάνα.

Αντίθετα ο ανεξάρτητος Χρήστος Αηδόνης δήλωσε ότι ψηφίζει τον Σταύρο Δήμα.

Παρών δήλωσε o ανεξάρτητος βουλευτής Θόδωρος Παραστρατίδης στην ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παρούσα και η ανεξάρτητη Ραχήλ Μακρή, ενώ «παρών» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάρις Μουτσινάς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης

Παρών δήλωσε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Μελάς που θεωρείτο ότι θα ψήφιζε τον Σταύρο Δήμα. Παρών δήλωσε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Κουράκος.

Παρούσα δήλωσε ως ανεμενόταν η ανεξάρτητη βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη.

Σε ό,τι αφορά τις απουσίες, καταγράφηκαν συνολικά πέντε: Γιώργος Κασαπίδης (ανεξάρτητος),Κώστας Γιοβανόπουλος (ανεξάρτητος), Άννα Χατζησοφιά (ΣΥΡΙΖΑ) και οι ανεξάρτητοι Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Η Α. Χατζησοφιά απέστειλε επιστολή ότι αν ήταν παρούσα θα δήλωνε «παρών». Η επιστολή εκφράζει πρόθεση ψήφου και δεν καταμετράται.

Σε λεκτικό λάθος υπέπεσε ο βουλευτής Άρτας της Ν.Δ. Γιώργος Στύλιος, ενώ ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης είπε «παρών στη φυλακή». Ο Γ. Στύλιος είπε εκ παραδρομής «παρών», ενώ έσπευσε να διορθώσει αμέσως μέσα σε χαμόγελα συναδέλφων του.

Όπως προκύπτει όλα τα κόμματα συγκράτησαν τις δυνάμεις τους, καθώς οι βουλευτές τους ψήφισαν όπως είχε αποφασιστεί.

Από τους 24 ανεξάρτητους τον Στ. Δήμα ψήφισαν 5: Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Κατερίνα Μάρκου, Γιώργος Νταβρής και Χρήστος Αηδόνης.

Πηγή:naftemporiki.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο