Ώρες αγωνίας για τους 466 επιβαίνοντες του φλεγόμενου πλοίου ανοιχτά της Κέρκυρας.

Εφιαλτικές στιγμές ζουν οι 478 επιβάτες και το πλήρωμα του επιβατηγού πλοίου «Νόρμαν Ατλάντικ» στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε ένα από τα γκαράζ του, 45 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα. Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε ο υπουργός Ναυτιλίας από τους επιβαίνοντες οι 268 είναι Έλληνες.

Στο πλοίο που είχε αναχωρήσει στις 5:30 το απόγευμα από την Πάτρα με προορισμό την Ιταλία μέσω Ηγουμενίτσας, επιβαίνουν 411 επιβάτες, 222 οχήματα και 55 άτομα πλήρωμα.

Την ίδια ώρα η ελληνική και η ιταλική ακτοφυλακή έχουν σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο για την ασφαλή εγκατάλειψη επιβατών και πληρώματος.  Ηδη δίπλα στο «Νόρμαν Ατλάντικ»,βρίσκονται επτά παραπλέοντα πλοία ενώ σε ένα από αυτά το «spirit of Piraeus» έγινε επιβίβαση επιβατών. Επίσης, άλλο ένα ελικόπτερο S-70 Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού και η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ έλαβαν εντολή να συνδράμουν στην επιχείρηση διάσωσης.

Επίσης βρίσκονται τέσσερα πλωτά σκάφη του λιμενικού, τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη των ελληνικών και των ιταλικών αρχών, ενώ η ιταλική ακτοφυλακή αποστέλλει και ρυμουλκό πλοίο.

Την είδηση για το φλεγόμενο ιταλικό πλοίο στα ανοικτά των Οθωνών έξω από την Κέρκυρα όπου επιβαίνουν 478 άτομα είναι πρώτο θέμα στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, όπως το CNN, το Skynews, το Reuters, το Ansa.

Οπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, επικαλούμενο στέλεχος της ναυλώτριας εταιρείας του πλοίου, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, ενώ έχει δοθεί προτεραιότητα στις γυναίκες και στα παιδιά.

Ηδη η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες από το πλήρωμα, όπως σημειώνει το τηλεγράφημα, βρίσκεται σε ύφεση, ενώ πυροσβεστικό ναυαγοσωστικό πλοίο σπεύδει στο σημείο του συμβάντος από την Ηγουμενίτσα.

Σύμφωνα το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το Νorman Αtlantic επικρατούν νότιοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ με βροχόπτωση.

Ηδη στο θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας βρίσκεται ο αρμόδιος υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και παρακολουθεί από κοντά την όλη την επιχείρηση, ενώ για το θέμα ενημερώνεται διαρκώς και ο πρωθυπουργός.

Το πλοίο που είχε αναχωρήσει στις 5:30 το απόγευμα απο την Πάτρα με προορισμό την Ιταλία μέσω Ηγουμενίτσας,ήταν ναυλωμένο στην ΑΝΕΚ και σε αυτό επιβαίνουν συνολικά 411 επιβάτες και 55 άτομα πλήρωμα,125 φορτηγά,3 λεωφορεία 84 IX, 3 αυτοκινούμενα και μία μηχανή.

Πηγή:Real.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο