Αλ. Τσίπρας: Αρχή του τέλους ενός καθεστώτος τρόμου, στόχος του ΣΥΡΙΖΑ η κοινωνική δικαιοσύνη και η Δημοκρατία (Video)

 

 

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στο δράμα του ναυαγίου στην Αδριατική εκφράζοντας την οδύνη του και ευχαρίστησε τα συνεργεία διάσωσης που επιχειρούν προκειμένου να σώσουν τους επιβαίνοντες. Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε στην αρχή της ομιλίας του ότι βρισκόμαστε «αρχή του τέλους ενός καθεστώτος τρόμου» ενώ αναφερόμενος στον Αντ. Σαμαρά πρόσθεσε ότι είναι «ο τελευταίος που μπορεί να μιλάει για συναίνεση» καθώς «αγνόησε και υποβάθμισε την Βουλή των Ελλήνων ως κανένας άλλος πρωθυπουργός. Αρνήθηκε τον διάλογο, φίμωσε τη φωνή της Ελλάδας στον κόσμο ρίχνοντας μαύρο στην ΕΡΤ, κατάργησε την ώρα του πρωθυπουργού στη Βουλή και νομοθετούσε με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Όλα αυτά συνιστούν έναν πρωθυπουργό του αυταρχισμού και της κοινωνικής κατεδάφισης. «Αποτελεί πρόκληση και θράσος του Αντ. Σαμαρά να μιλάει για αλήθεια». Τόνισε επίσης ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτρέπεται, “η μάχη που δίνουν είναι για να ανατρέψουν την πλειοψηφία μας στην επόμενη Βουλή.”

Για τον ΣΥΡΙΖΑ οι εκλογές που έρχονται αποτελούν μια δύσκολη μάχη καθώς το παλιό αντιστέκεται και δεν θέλει να χάσει τα προνόμιά του χρησιμοποιώντας ως μέσα το ψέμα και την τρομοκρατία. Όμως «έχουμε πίστη στις ιδέες μας και το πρόγραμμά μας και πίστη στον ελληνικό λαό.» Υπενθύμισε ότι στις δύσκολες ιστορικές στιγμές ο λαός πάντα στρεφόταν στην Αριστερά.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: “Δεν είμαστε η συνέχειά τους”. “Για μας στόχος δεν είναι οι καρέκλες αλλά η μεταρρύθμιση του κράτους προς όφελος του πολίτη, η κοινωνική δικαιοσύνη και η Δημοκρατία. Δεσμεύθηκε ότι θα κοπούν τα νήματα εξουσίας και εθνικών εργολάβων ενώ κάλεσε όλους σε συστράτευση κατά των “κακών συνηθειών” όπως χαρακτήρισε τα ρουσφέτια και τις κουμπαριές.  Εγγυήθηκε για τις καταθέσεις των πολιτών βάζοντας τέλος στα παραμύθια του τρόμου λέγοντας:

“Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων του θα εγγυηθεί χωρίς καμιά υποσημείωση και κανένα αστερίσκο τις καταθέσεις των πολιτών στις ελληνικές τράπεζες. Σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τους Ευρωπαίους εταίρους. Τελεία και παύλα στα παραμύθια του τρόμου.”

Τέλος ζήτησε υπηρεσιακές διοικήσεις στα υπουργεία και τη γραμματεία τύπου ώστε να διασφαλιστεί ότι θα πάμε στις εκλογές χωρίς παρατράγουδα και αντιδημοκρατικούς χειρισμούς. “Μην διαννοηθείτε να πάρετε μαζί σας έγγραφα ή την ηλεκτρονική αλληλογραφία με την τρόικα. “Σε αυτή τη χώρα έχουμε Δημοκρατία και στην Δημοκρατία η διαφάνεια έχει τον πρώτο λόγο”.

Ο Αλέξης Τσίπρας μετέφερε στο πολυπληθές ακροατήριο τα μηνύματα συμπαράστασης και νίκης που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ από όλη τον Ευρωπαϊκό νότο, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τη Λατινική Αμερική κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους Podemos της Ισπανίας. “Οταν οι λαοί θέλουν, μπορούν και θα τα καταφέρουν”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο