Τρόμος στην Ευρώπη από τους Τζιχαντιστές.

Τρόμος κυριεύει την Ευρώπη αφού τώρα αντιλαμβάνονται το μέγεθος της απειλής των τζιχαντιστών, μετά το χτύπημα στη Charlie Hebdo και εκτιμούν πώς αυτοί οι οποίοι μετέβησαν στη Συρία και στο Ιράκ για εκπαίδευση με δυτικά όπλα στο πλευρό των σφαγέων ισλαμιστών μπορούν να επιστρέψουν και να πάρουν χωρίς κανέναν απολύτως ενδοιασμό τις ζωές δεκάδων ή και εκατοντάδων πολιτών σε χώρες όπως η Γαλλία, η Βρετανία, η Γερμανία και η Αυστραλία.

Η Δύση πίστευε πώς… απειλούνταν από τον Σύριο Πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ και έσπευσε με πρώτες τις ΗΠΑ να ενισχύσει τους τζιχαντιστές για την ανατροπή του προκειμένου να «χτυπήσει» το Ιράν και τη Ρωσία. Το μόνο που κατάφερε ήταν να εκθρέψει ένα «τέρας» τρομοκρατίας (δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε) που εν συνεχεία επεκτάθηκε σε Ιράκ, Λιβύη και Λίβανο και τώρα απειλεί την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους απέκτησαν δεσμούς με την Αλ Κάιντα και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις και διεύρυναν το δίκτυο τους κυρίως με ισλαμιστές που μετέβησαν στη Συρία και το Ιράκ για εκπαίδευση και επέστρεψαν στις χώρες της Δύσης απ’ όπου προήλθαν. Αυτοί είναι χιλιάδες και η απειλή πλέον τεράστια για τις χώρες που συνέβαλαν στο να προκληθεί αυτό, μεταξύ των οποίων και η Γαλλία.

Πληροφορίες αναφέρουν πώς ο ένας εκ των δύο καταζητούμενων μακελάρηδων της Charlie Hebdo είχε μεταβεί παλαιότερα στην Υεμένη, όπου είχαν αναπτύξει στενές σχέσεις με την Αλ Κάιντα, τις οποίες ασφαλώς διατηρούσε και ανέπτυξε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Γαλλία μέχρι να φτάσει στο μακελείο της Τετάρτης με τους 12 νεκρούς.

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Βρετανίας Άντριου Πάρκερ ανέφερε πώς μαχητές της Αλ Κάιντα στη Συρία σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε χώρες της Δύσης. Οι επιθέσεις αυτές τόνισε ότι θα έχουν σκοπό να προκαλέσουν μαζικές απώλειες ζωών, πιθανόν σε μέσα μαζικής μεταφοράς ή «εικονικούς στόχους».

Μιλώντας μετά την επίθεση στα γραφεία της γαλλικής εφημερίδας Charlie Hebdo, κατά την οποία δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ 12 άνθρωποι, ο Πάρκερ προειδοποίησε πως είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί επίθεση στη Μεγάλη Βρετανία.

«Μια ομάδα βασικών τρομοκρατών της Αλ Κάιντα στη Συρία σχεδιάζει να φέρει εις πέρας επιθέσεις μεγάλης κλίμακας στη Δύση. Αντιμετωπίζουμε δυστυχώς αρκετά… φιλόδοξα σχέδια από την Αλ Κάιντα και τους μιμητές της. Προσπάθειες να προκληθούν μαζικές απώλειες ζωών με επιθέσεις σε μέσα μεταφοράς και συμβολικούς στόχους», δήλωσε ο Πάρκερ σε μία από τις σπάνιες δημόσιες ομιλίες του.

Κατάσκοποι στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ προβληματίζονται με το γεγονός ότι Πακιστανοί μαχητές της Αλ Κάιντα έχουν μεταβεί στη Συρία, κάτι που ορισμένοι αναλυτές προειδοποιούν πως θα μπορούσε να αποτελεί μέρος ενός σχεδίου για να εξαπολύσουν μια μεγάλης κλίμακας επίθεση κατά της Δύσης.

Το ότι εκφράζονται φόβοι από τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Μεγάλης Βρετανίας σίγουρα δεν κάτι απλό. Η απειλή είναι ωστόσο ακόμη μεγαλύτερη γιατί κανείς δεν ξέρει πώς και πότε θα χτυπήσουν οι τρομοκράτες, όπως συνέβη άλλωστε στο Πάρισι.

Και το πρόβλημα των τζιχαντιστών αφορά βέβαια και την Ελλάδα όπου μέσα στους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που έχει μαζέψει στα εδάφη της αναπτύσσονται θύλακες ισλαμικής τρομοκρατίας και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα δράσουν. Ίσως αν το κρίνει η Τουρκία, που έχει προσβάσεις τους τζιχαντιστές και σε μεγάλο βαθμό αποτελεί και τον καθοδηγητή τους, όπως και το Κατάρ.

Πηγή:defencenet.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο