Ιστορικές στιγμές: Με πολιτικό όρκο νέος πρωθυπουργός ο Αλ. Τσίπρας (video)

Ιστορικές στιγμές γράφτηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο Αλ. Τσίπρας, ορκίστηκε πρωθυπουργός – για πρώτη φορά στην Ελλάδα – με πολιτικό όρκο.

“Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους κα θα υπηρετώ πάντα το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού” είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Ο νέος πρωθυπουργός, συνοδευόταν από τον Ν. Παππά, τον Π. Σκουρλέτη και τον νέο γραμματέα του υπουργικού Συμβουλίου Σπύρο Σαγιά.

Αυτή την ώρα, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού ο Αλ. Τσίπρας μεταβαίνει στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής για να αποτίσει φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες από τις δυνάμεις κατοχής.

Αύριο αναμένεται η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος και η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Νωρίτερα, σήμερα, κατά το διάλογο που είχε με τον Κ. Παπούλια μπροστά στις κάμερες, ο Αλ. Τσίπρας, τον ενημέρωσε για την συνάντησή του με τον Π. Καμμένο, όπου ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε ότι θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης. “Υπάρχει δεδηλωμένη, η προβλεπόμενη πλειοψηφία και θέλω να πιστεύω και ελπίζω ότι η ήδη υπάρχουσα μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερη” είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Και οι δύο συμφώνησαν στην επίσπευση των διαδικασιών, με τον Αλέξη Τσίπρα να επισημαίνει ότι “μας περιμένει ανηφορικός δρόμος”.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο