Δεν έγινε κυβερνοεπίθεση, δικό μας το λάθος:Facebook

Το κοινωνικό δίκτυο παραδέχεται πως η πτώση των ιστοσελίδων προκλήθηκε από τους μηχανικούς του

Το Facebook ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι από δικά του… μαστορέματα και όχι από επίθεση χάκερ έπεσαν για περίπου μια ώρα η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, το Isntagram και άλλες συναφείς υπηρεσίες (Tinder, AIM και Hipchat).

«Δεν πρόκειται για το αποτέλεσμα επίθεσης από τρίτο πρόσωπο, αλλά αντίθετα (το πρόβλημα) σημειώθηκε μετά την εφαρμογή μίας αλλαγής που επηρέασε τη διαμόρφωση των συστημάτων μας. Και οι δύο υπηρεσίες (Facebook και Instagram) είναι προσβάσιμες πλέον σε όλους 100%», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Χρήστες στις ΗΠΑ και σε πολλές χώρες της Ασίας και της Ευρώπης ανέφεραν ότι δεν είχαν πρόσβαση στο Facebook, στο Instagram και στις αντίστοιχες εφαρμογές για κινητό περίπου από τις 08:00 ώρα Ελλάδος.

Οσοι χρήστες επιχείρησαν για περίπου μία ώρα να εισέλθουν στον λογαριασμό τους στο Facebook συναντούσαν το μήνυμα: «Συγγνώμη, κάτι πήγε στραβά. Το ελέγχουμε και θα αποκαταστήσουμε τη βλάβη το συντομότερο δυνατόν».

Ένας λογαριασμός του Twitter που φέρεται ότι χρησιμοποιείται από μία ομάδα χάκερ η οποία αυτοαποκαλείται «Lizard Squad» ανήρτησε μηνύματα που άφηναν να εννοηθεί ότι ευθύνεται για την κυβερνοεπίθεση.

Η συγκεκριμένη ομάδα χάκερ έχει αναλάβει στο παρελθόν την ευθύνη για άλλες κυβερνοεπιθέσεις σε γνωστούς στόχους, όπως η κονσόλα της Sony PlayStation και η κονσόλα της Microsoft Xbox.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο