Σοκαρισμένη η Αντζελίνα Τζολί για όσα είδε στο Ιράκ.

Η Αντζελίνα Τζολί στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της ως ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ σε θέματα προσφύγων, επισκέφθηκε πριν λίγες μέρες το Ιράκ και συγκεκριμένα ένα καταυλισμό προσφύγων από την Συρία.

ange2
«Από την τελευταία φορά που επισκέφθηκα το Ιράκ, άλλοι δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ξεριζωθεί από τα σπίτια τους! Αυτή τη φορά οι πρόσφυγες είναι και Ιρακινοί πολίτες! Πρέπει επιτέλους οι ηγέτες αυτού του κόσμου να δώσουν μια λύση στο πρόβλημα των ανθρώπων της Μέσης Ανατολής, του Ιράκ και της Συρίας» δήλωσε η ηθοποιός σε μια ομιλία της στην περιοχή και πρόσθεσε συγκλονισμένη: «Τίποτα δεν μπορούσε να με προετοιμάσει για τις ιστορίες που άκουσα από τους πρόσφυγες.

Angelina-Jolie-Refugee-Camp-Iraq-January-2015

Γνώρισα παιδιά που οι γονείς τους σκοτώθηκαν και είναι μόνα τους πια. Έναν 19χρονο που δουλεύει για να ταΐσει μόνος του τα 7 του αδέρφια. Γνώρισα μητέρες που τα παιδιά τους έχουν απαχθεί από τους φανατικούς Ισλαμιστές της ISIL. Σαν μητέρα δεν μπορώ να φανταστώ μεγαλύτερο τρόμο. Έχουν τρελαθεί σκεπτόμενες το τι μπορεί να συμβαίνει στα παιδιά τους. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να κάνει περισσότερα. Η Μέση Ανατολή είναι ένα πεδίο όπου η δυτική κοινωνία δοκιμάζεται συνεχώς. Και προς το παρόν αποτυγχάνουμε».

Πηγή:toratora.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο