Έρευνα για το μικρό 9χρονο.

Άμεση προκαταρκτική εξέταση για το πρωτοφανές επεισόδιο σχολικής βίας στη Λέσβου με πρωταγωνιστή τον 9χρόνο ανήλικο Ταξιάρχη, διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Η ανώτατη δικαστική λειτουργός προχώρησε σήμερα στη σχετική παραγγελία προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Βορείου.

Η ιστορία του 9χρονου που υπέστη bullying από άλλους μαθητές, φαίνεται πως ευαισθητοποίησε την ελληνική Δικαιοσύνη. Όπως έγινε γνωστό, το αγόρι που έχει χάσει τον πατέρα του, έσπασε τα δύο χέρια του, όταν δυο μεγαλύτεροι συμμαθητές του το άφησαν να κρέμεται στην μπασκέτα στο προαυλίου του σχολείου τους.

Σύμφωνα με τη μητέρα του 9χρονου, Μαρία Χιωτέλλη, τα δύο αγόρια είχαν πάρει εντολή από το γυμναστή να σηκώσουν το συμμαθητή τους και γιο της, προκειμένου να κατεβάσει μια μπάλα που είχε σφηνωθεί στην μπασκέτα. Όμως -όπως είπε η μητέρα που έχει καταθέσει και σχετική μήνυση- όταν ο γυμναστής έφυγε, τα άλλα παιδιά άφησαν κρεμασμένο τον Ταξιάρχη, ο οποίος φοβισμένος φώναζε και εκλιπαρούσε να τον βοηθήσουν μέχρι που έπεσε με δύναμη στο έδαφος. Τελικά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κατάγματα.

Ο διοικητής του Βοστάνειου νοσοκομείου Μυτιλήνης, Βασίλης Μουζάλας υποστήριξε πως την περασμένη Πέμπτη “μετέφεραν το παιδί στο νοσοκομείο μας και ο γιατρός στα εξωτερικά ιατρεία, αφού έκανε όλες τις απεικονιστικές εξετάσεις, διαπίστωσε ότι είχε κατάγματα και στα δυο χέρια. Όπως μας είπαν ήταν δυο ”νταήδες” στο σχολείο. Κρίμα”.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο