Ο Βαρουφάκης πάγωσε τον Ντάισελμπλουμ.

Το τέλος της κοινής συνέντευξης τύπου του Γιάννη Βαρουφάκη με τον Ολλανδό επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ επιβεβαίωσε το ρητό «μια εικόνα χίλιες λέξεις».

Η συμπεριφορά των δύο ανδρών – μετά τις αντίθετες θέσεις που είχαν εκφράσει λίγα λεπτά – όπως αποτυπώθηκε από τον φωτογραφικό φακό θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή για αναλύσεις επί αναλύσεων για τη σχέση τους, ειδικά όταν ο σύντομος διάλογος που είχαν έγινε μακριά από τα μικρόφωνα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι επρόκειτο για ένα παγωμένο «αντίο».

Ο Γ.Βαρουφάκης τείνει το χέρι πρώτος για να σταματήσει τον Ντάισελμπλουμ ουσιαστικά ο οποίος θέλει να φύγει μετά από αυτά που άκουσε για την Τρόικα.

Στη συνέχεια ακολουθεί ο περίφημος αλλά άγνωστος σύντομος διάλογος των δύο ανδρών για τον οποίο κανείς δεν μπορεί να πει τι ακριβώς αφορούσε. Πρώτος «ανοίγει την παρτίδα» ο κ. Ντάισελμπλουμ για να ακολουθήσει σε λίγα δευτερόλεπτα η απάντηση του κ. Βαρουφάκη.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών σκύβει ελαφρώς προς τον Ολλανδό ομόλογό του και στη συνέχεια «σηκώνει το γάντι» και απαντά στον Ντάισελμπλουμ ο οποίος με τη σειρά του σκύβει προς τον Γιάννη Βαρουφάκη για να μείνει όσο το δυνατόν πιο κρυφό το περιεχόμενο του διαλόγου.

Η τελευταία εικόνα δείχνει πια πως ό,τι έχει προηγηθεί σίγουρα ήταν σε υψηλούς τόνους ανάμεσα στους δύο υπουργούς. Ο επικεφαλής του Eurorgoup σπεύδει προς την έξοδο αγέλαστος έχοντας αφήσει πίσω του τρια βήματα τον Έλληνα υπουργό χωρίς καμία προσπάθεια να κρύψει πως ό,τι έχει ακούσει του έχει προκαλέσει το λιγότερο αναστάτωση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο