Φίλε Αλέξη …….. μόνο πολιτική βούληση χρειάζεται ….. τίποτα άλλο …. Ελπίζω να την έχεις . Άρθρο : Δημήτρης Παπαγεωργίου

Αίγιο  1 / 2 / 2015

Φίλε Αλέξη , ήρθε η ώρα να κάνεις πράξη όλα όσα είχες προσχεδιάσει και υποσχεθεί. Δύσκολο έργο από μόνο του , αλλά πολλές θα είναι οι  παγίδες και τα  αναχώματα που θα σου βάλουν . Θέλεις για να εφαρμόσεις  το πρόγραμμά σου , και για να γίνει αυτό πρέπει να θεραπεύεις τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας , πρέπει να πατάξεις την φοροδιαφυγή , την εισφοροδιαφυγή , το μαύρο χρήμα  ,  τις μίζες , τις ρεμούλες και τις σπατάλες , θέληση μπορεί να υπάρχει , αλλά χρειάζεσαι και εργαλείο για να την εφαρμόσεις . Κατά την γνώμη μου  όπως γράφω από το 2011 , και πιο πριν,  είναι απλός,  χαμηλού κόστους  και άμεσα εφαρμόσιμος .Στην πραγματικότητα μόνο πολιτική βούληση χρειάζεται και τίποτα άλλο και ελπίζω να την έχεις .

Ο μόνος τρόπος για να καταφέρεις να υλοποιήσεις τα σχέδια σου και να βάλεις τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον για την χώρα μας είναι ένας    Ονοματεπώνυμο στα μετρητά !!!!

Χρήματα με ονοματεπώνυμο :  Η σκέψη και το σχέδιο είναι απλό , κάνεις ένα φορέα , μια ’’Τράπεζα’’, ένα ταμείο , όπως θέλεις μπορείς να το ονομάσεις , μπορείς να κάνεις  χρήση , και των κρατικών τραπεζών , και να το συνδέσεις με την εφορεία και το υπουργείο οικονομικών .

Η νέα  αυτή ’’Τράπεζα’’ θα δίνει  ‘’εικονικά χρήματα’’  σε αναλογία 1 προς 1 με τα ευρώ , σε ηλεκτρονική μορφή  ,  σκοπός του νέου φορέα θα είναι να αποσύρει όλα τα ευρώ από την ελληνική επικράτεια  και να μην ξαναγίνει καμία συναλλαγή με μετρητά ποτέ .

Η ’’Τράπεζα’’ θα έχει όλα τα μετρητά , και θα πληρώνει μισθούς, συντάξεις, δαπάνες, υγεία, ανάπτυξη, όλα με εικονικό χρήμα έτσι  ώστε η αγορά να δουλεύει με το εικονικό χρήμα σε όλα τα επίπεδα και να συναλλάσσεται με ευρώ δηλαδή χωρίς να τα έχει στα χέρια του.

Τώρα για να γίνει αυτό θα πρέπει να γίνουν κάποιες κινήσεις πρώτα , ο κάθε πολίτης θα έχει ένα βιβλιάριο το οποίο θα είναι κατά την γνώμη μου ηλεκτρονικό , με την απλή του την μορφή , και θα έχει μέσα όλα τα χρήματα του , όταν λέω ηλεκτρονικό εννοώ , σε μία μορφή μηχανήματος για πιστωτικές κάρτες , ένα μικρό τερματικό στο σπίτι του , που θα είναι ον λινέ με την ’’Τράπεζα’’, μέσω σταθερού η μέσω κινητού τηλεφώνου , εκεί θα μπορεί να βλέπει το υπόλοιπο και να μεταφέρει χρήματα στις δυο κάρτες μετρητών που θα αντιστοιχούν στο ΑΦΜ του , σαν ηλεκτρονικό πορτοφόλι , σαν της τηλεκάρτες του ΟΤΕ ,θα βάζει από το βιβλιάριο όσα  ‘’εικονικά χρήματα’’ ,θέλει στις κάρτες μετρητών του , για αυτόν και την οικογένεια του
ανάλογα θα υπάρχουν και σε όλα τα καταστήματα στην αγορά γενικότερα οπού θα πληρώνει με τις κάρτες μετρητών , έτσι θα γίνονται πια οι συναλλαγές. Ανάλογες κάρτες θα υπάρχουν και για τις επιχειρήσεις για τις μεταξύ τους κινήσεις αγορές πωλήσεις .
Θα υπάρχουν 3 με 4 κωδικοί σε κάθε συναλλαγή και η κάθε μία θα έχει το ανάλογο ποσό που θα παρακρατείται αυτόματα , πχ 23% ΦΠΑ 13% ΦΠΑ , 10% δωρεά , έτσι αν κάποιος πολίτης κάνει αγορά 100 ‘’εικονικά χρήματα’’  , το μαγαζί θα παίρνει 77 ‘’εικονικά χρήματα’’  και η ’’Τράπεζα’’ θα κρατάει 23 ΦΠΑ κατευθείαν στον λογαριασμό του κράτους .
Το ίδιο θα γίνεται σε κάθε συναλλαγή παντού , και οπού γίνεται κίνηση στην επικράτεια θα παίρνει το κράτος άμεσα αυτά που πρέπει .

‘Έτσι έχουμε ολόκληρη την οικονομία της Ελλάδας να περνάει ηλεκτρονικά μέσα από την ’’Τράπεζα’’ και να μην φεύγει ούτε ένα ευρώ από κανέναν
έτσι έχουμε
• όλα τα χρήματα σε ένα σεντούκι
• η αγορά δουλεύει κανονικά
• έχουμε όλη την φορολογητέα ύλη
• όλη την παραοικονομία
• όλους τους φόρους άμεσα
και δεν έχουμε
• φοροδιαφυγή
• εισφοροδιαφυγή
• μαύρο χρήμα

Αυτό κατά την γνώμη μου μπορεί να γίνει άμεσα , άλλα μπορούμε πιο εφικτά να πούμε ότι Θέλει δυο χρονιά , πρώτα θα γίνει από τις επιχειρήσεις , μετά για το λιανεμπόριο και τους πολίτες , με πολλή ενημέρωση , για την χρήση των καρτών και των μηχανημάτων , με στελέχωση πχ των ΚΕΠ για αυτή την δουλεία , και των ταμείων των τραπεζών τους δήμους και τα λοιπά να μην έχουμε κάποιο πρόβλημα στην εφαρμογή του

Εκείνο που είναι σίγουρο , είναι ότι μπορούμε μονό με το ότι θα έχουμε όλες τις κινήσεις ηλεκτρονικά να έχουμε όλους τους φόρους και τις κρατήσεις άμεσα από όλα τα χρήματα που θα κινούνται στην επικράτεια.
Οπότε σίγουρα θα έχουμε μεγάλο όφελος σαν κράτος , δηλ περισσότερα χρήματα ,
σίγουρα επίσης χτυπάμε οποιαδήποτε μορφή μίζας , διαφθοράς , και φέρουμε το ποίο καίριο πλήγμα στο έγκλημα , ληστείες κλοπές , ναρκωτικά , πορνεία και τα λοιπά που έχουν σχέση με το χρήμα , δεν λέω ότι θα σταματήσουν , άλλα θα μπορούμε να ακολουθούμε την πορεία του χρήματος ηλεκτρονικά , και έστω να εισπράττουμε το 23% για να πληρωθούν τα τμήματα ασφάλειας μέχρι να τους πιάσουν , σίγουρα δύσκολο θα είναι και για τους λαθρομετανάστες , αποτρεπτικό θα έλεγα για να έρθουν εδώ , χωρίς ΑΦΜ  κάρτα και νόμισμα, όσον αφορά τον τουρισμό , σε λιμάνια αεροδρόμια τουριστικούς προορισμούς θα έχουμε ανοικτά ανταλλακτήρια των χρημάτων τους με κάρτες 500 200 και 100 ‘’εικονικά χρήματα’’  , σαν της τηλεκάρτες

Ο βασικός  σκοπός  αυτής της πρότασης , είναι διττός από την μια,  τέλος  η μίζα και η διαφθορά των κρατικών λειτουργών και δημοσιών υπηρεσιών  , η  κλοπή του ιδρώτα των ελλήνων και από την άλλη η δημιουργία  ενός νέου τύπου ’’Τράπεζας’’ στην υπηρεσία του πολίτη  που θα έχει όλα τα ευρώ της Ελλάδας σε ένα σημείο , στο κράτος
τώρα εδώ έχουμε πολλούς τρόπους να τα χρησιμοποιήσουμε:
α. έχουμε την δυνατότερη τράπεζα της Ευρώπης
β. μπορούμε να δανειζόμαστε αν χρειάζεται με πιο προνομιακό επιτόκιο αν δεν μας δίνουν οι αγορές
γ. μπορούμε να βάλουμε υποθήκη κάποιο τμήμα της περιουσίας μας (ολυμπιακά ακίνητα , αεροδρόμιο κτλ ), και να πάρουμε χρήματα να ξεπληρώσουμε τα χρέη μας
δ. μπορώ να σας πω 50 τρόπους να τα αξιοποιήσουμε , και είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν και άλλοι .

Πολλά γυρίζουν στο μυαλό μου , συνέχεια σε επόμενο άρθρο …… πάντα  ”Φιλικά”

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 
Πολιτικός Μηχανικός
Μέλος του Σύριζα Αιγιαλείας
Διαβάστε εδώ και το παλαιότερο άρθρο από το 2011 : Με το ίδιο νόμισμα .

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο