Κοντονής: Διακοπή μίας εβδομάδας στη Σούπερ Λίγκα και βλέπουμε…

Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας διακόπτεται για τουλάχιστον μία εβδομάδα, όχι όμως κι εκείνα της Β΄ και Γ΄ Εθνικής, όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός ΑθλητισμούΣταύρος Κοντονής, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Η απόφαση της κυβέρνησης για την πάταξη της βίας είναι οριστική και αμετάκλητη. Η κυβέρνηση θέλει να εξαλείψει τα φαινόμενα που μας προβάλουν σαν πολιτισμό. Απευθυνόμαστε προς όλους όσοι εμπλέκονται στα θέματα του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου» δήλωσε ο κ. Κοντονής.

«Η κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη και δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω σε όσα έχουμε εξαγγείλει. Απευθυνόμαστε σε όλους και τους λέμε ότι τα επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία αναπτύσσονται κατά απαράδεκτο τρόπο τα τελευταία χρόνια στον αθλητισμό, είναι αδιανόητο να τα ανεχθούμε» πρόσθεσε.

«Έλαβα σήμερα τις εισηγήσεις της ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την έκκρυθμη κατάσταση και τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες. Ιδίως για όσα συνέβησαν στον αγώνα της Λεωφόρου, όπου από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρό, αλλά και για όσα έγιναν στη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας, που διαμορφώνουν ένα ζοφερό κλίμα» συνέχισε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

«Πιστεύω ότι ο καθένας που αγαπά τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει για έναν οπαδό μιας ομάδας να βλέπει κορυφαίους παράγοντες να βιαιοπραγούν ο ένας εις βάρος του άλλου» συνέχισε.

«Στην κυβέρνηση, με εντολή του πρωθυπουργού προς εμένα, υπάρχει η πρωτοβουλία για νέα συνάντηση την επόμενη Τετάρτη με τους εκπροσώπους των διοργανωτριών, ώστε να δούμε αν έχουν κάνει κάτι από όσα υποσχέθηκαν. Αν η κατάσταση είναι ίδια, και αφού υπάρξουν πάλι εισηγήσεις από την Αστυνομία, δεν θα γίνουν αγώνες ούτε τη μεθεπόμενη εβδομάδα» συμπλήρωσε ο κ. Κοντονής.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο