Φυλακή 20 χρόνια για προσβολή του Ερντογάν αντιμετωπίζει η Μις Τουρκία

Η πρώην εστεμμένη Μις Τουρκία, Merve Büyüksaraç αποφάσισε να μοιραστεί με τους ακόλουθούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μερικούς από τους στοίχους ενός σατιρικού ποιήματος κατά του Ερντογάν, με αποτέλεσμα να έρθει αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης.

Η ανάρτηση της 26χρονης καλλονής, θεωρήθηκε προσβλητική προς το πρόσωπο του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Έτσι, παρόλο που η Τουρκάλα εστεμμένη κατάλαβε το λάθος της και προχώρησε σε άμεση αφαίρεση του σχολίου, ωστόσο ήταν αργά το κακό είχε γίνει, αφού την έβαλε σε δικαστικούς μπελάδες.

Το ποίημα, που αποτελεί μια παραλλαγή των στίχων του εθνικού ύμνου της Τουρκίας, οδήγησε την 26χρονη στα δικαστήρια και αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης έως και δυο ετών.

Πάντως,  η πρώην εστεμμένη υποστηρίζει πως δεν είχε πρόθεση να προσβάλλει τον Τούρκο πρόεδρο και ανέφερε: “Δεν θυμάμαι ακριβώς το περιεχόμενο της ανάρτησης μου στο Instagram. Δεν το έγραψα εγώ, το ποίημα. Απλά το μοιράστηκα γιατί προσωπικά μου φάνηκε αστείο.”

Όλα αυτά στον απόηχο των διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης Ερντογάν, που έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα ότι καταπατά την ελευθερία του λόγου και τις έκφρασης.

Πηγή: Mashable

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο