Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους!

Υπήρχε μια φορά σ’ ένα μικρό χωριό ένας φτωχός γεωργός που χρωστούσε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό σε ένα τσιγκούνη γέρο. Ο γεωργός είχε μια πολύ όμορφη κόρη την όποια λιγουρευόταν ο γέρο-κατεργάρης και έτσι όταν πλησίαζε ο καιρός που θα έπρεπε να του επιστρέψει τα χρήματα ο γέρος του πρότεινε μια συμφωνία.

Του είπε ότι αν παντρευόταν την κόρη του θα ακύρωνε το χρέος.

Ο αγρότης όμως και η κόρη του δυσαρεστήθηκαν πολύ με αυτήν την πρόταση.

Ο γέρο κατεργάρης τότε είπε ότι καλό θα ήταν να αποφασίσει η τύχη για το αποτέλεσμα και πρότεινε το εξής:

-Θα βάλω δύο βότσαλα, ένα μαύρο και ένα λευκό σε ένα άδειο πουγκί και η κόρη σου θα πρέπει να τραβήξει ένα από τα δύο, χωρίς να κοιτάξει…

Αν βγάλει το μαύρο, πρέπει να με παντρευτεί και το χρέος σου σβήνεται!

Αν βγάλει το άσπρο δεν θα με παντρευτεί και το χρέος επίσης, διαγράφεται!

Αν αρνηθεί να επιλέξει ένα βότσαλο θα πας στη φυλακή αφού δεν έχεις να πληρώσεις!

Καθώς μιλούσε ο γέρο κατεργάρης, πήγε μπροστά και πήρε από το έδαφος δυο βότσαλα…

Η κόρη όμως που είχε κοφτερή ματιά είδε πως ο γέρος πήρε δυο μαύρα βότσαλα και τα έβαλε μέσα στο πουγκί, αλλά δεν είπε τίποτα.

Ο παλιοδανειστής ζήτησε από την κόρη να επιλέξει ένα βότσαλο…Η συζήτηση γινόταν στο δρόμο μπροστά από το σπίτι του γεωργού και ο δρόμος ήταν όλος στρωμένος με βότσαλα.Η νεαρή γυναίκα προσπαθώντας να κάνει την πιο σωστή επιλογή έβαλε το χέρι της στη σακούλα διάλεξε ένα βότσαλο το οποίο δήθεν αδέξια της έπεσε στο έδαφος και προτού να καταλάβουν αν ήταν μαύρο ή άσπρο, μπερδέυτηκε με τ’ άλλα χαλίκια στο έδαφος και δήλωσε λυπημένα:

 

-Αχ! είμαι σίγουρα πολύ αδέξια, αλλά δεν έχει σημασία ας βγάλουμε το άλλο βότσαλο που έμεινε για να καταλάβουμε ποιο από τα δυο βότσαλα είχα πάρει,σωστά;

Δεδομένου ότι το δεύτερο βότσαλο ήταν μαύρο, το πρώτο έπρεπε να είναι λευκό.

Ο γεροδανειστής δεν τόλμησε να αναφέρει την εξαπάτησή του κι έτσι η κόρη δεν αναγκάστηκε να τον παντρευτεί αλλά ούτε και ο γεωργός να πάει φυλακή!

Πηγή;mommy.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο