Προβοκάτσια με ίχνη “μνημονιακού” παρακράτους: Εξέδωσαν πλαστή υπουργική εντολή για τους “λάθρο”!

Μια πολιτική προβοκάτσια η οποία διακινήθηκε σε “εύφορο έδαφος” (λόγω των προγενέστερων, θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της λαθρομετανάστευσης), εξελίχθηκε τις τελευταίες ώρες με θύμα τον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, ο οποίος κατηγορήθηκε για την έκδοση  μιας διαβαθμισμένης εσωτερικής εντολής (ουσιαστικά πρόσκλησης στους λαθρομετανάστες να εισβάλλουν στην Ελλάδα), την οποία διακριβωμένα, πλέον, δεν την εξέδωσε ποτέ!

Βάσει της υπηρεσιακής εντολής υποτίθεται του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση “θα αφεθούν ελεύθεροι όσοι λαθρομετανάστες βρίσκονται σε κέντρα κράτησης ή υπό κράτηση και δεν κατηγορούνται για κακούργημα, αλλά βαρύνονται απλώς με την κατηγορία της παράνομης εισόδου, τότε θα πρόκειται για τεράστιο ολίσθημα”!.

Ποιος εξέδωσε την εντολή; Προφανώς κάποιος ανώτατος αξιωματικός, ο οποίος δεν αποκλείεται να έλαβε οδηγίες για να το πράξει και να το “χρεώσει” στον αναπληρωτή υπουργό!

Η αρχική πληροφόρηση ανέφερε ότι όσοι λαθρομετανάστες εφεξής, θα εντοπίζονται στα σύνορα της χώρας, δεν θα συλλαμβάνονται πλέον, αλλά θα καταγράφονται θα γίνεται σήμανση και θα τους δίδεται μέσω «φύλλου πορείας» η δυνατότητα παραμονής στην Ελλάδα ενός μήνα, ώστε να επιλέξουν σε ποια χώρα θέλουν να πάνε.

Την “είδηση” διέψευσε κατηγορηματικά ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας Γιάννης Πανούσης.

“Πρόκειται για αποκυήματα φαντασίας λέει ο αναπληρωτής υπουργός και προσθέτει: Ούτε εγώ, ούτε ο υπουργός Εσωτερικών, ούτε η αναπληρώτρια υπουργός κυρία Χριστοδουλοπούλου έχουμε βγάλει κάτι τέτοιο”.

Μίλησε μάλιστα για “οργανωμένη επιχείρηση προβοκάτσιας” αφήνοντας να εννοηθεί ότι προέρχεται από αξιωματικούς της ΕΛΑΣ που πρόκειται να απομακρυνθούν με τις κρίσεις και πιθανότατα έχει δίκιο.

Το γεγονός ότι δεν άλλαξε η ηγεσία των Σωμάτων Ασφαλείας δίνει μια ηρεμία στο εσωτερικό των οργανισμών, αλλά βέβαια, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κυριαρχούν στους ανώτερους κι ανώτατους βαθμούς και τέτοιου είδους προβοκάτσιες πρέπει να είναι αναμενόμενες όσο δεν γίνεται “καθαρση” από τα μνημονιακά στελέχη.

Οσο η κυβέρνηση αφήνει το κράτος στα χέρια των μνημονιακών κομμάτων αυτά θα συμβαίνουν…

Οταν ρωτήθηκε αν υπάρχει η διαβαθμισμένη εντολή, απάντησε πως μπορεί να υπάρχει αλλά δεν είναι πολιτική απόφαση.

“Διερευνά το θέμα ο αρχηγός της Αστυνομίας και το επιτελείο. Πιθανόν κάποιος ταξίαρχος να έχει βγάλει κάποια διαταγή. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι επειδή αργούν οι κρίσεις, κάποιος δημιουργεί τέτοια ζητήματα. Και οι κρίσεις αργούν, έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και 4-5 μέρες”. και ποιος φταίει για το ότι δεν έχουν γίνει οι κρίσεις;

Τι έλεγε η διαβαθμισμένη εντολή που διακινήθηκε:

Σύμφωνα με την διαβαθμισμένη υπηρεσιακή διαταγή που κυκλοφόρησε, θα αφεθούν ελεύθεροι όσοι μετανάστες βρίσκονται σε κέντρα κράτησης ή υπό κράτηση και δεν κατηγορούνται για κακούργημα, αλλά βαρύνονται απλώς με την κατηγορία της παράνομης εισόδου.

Οσοι μετανάστες εφεξής, εντοπίζονται στα σύνορα της χώρας, δεν θα συλλαμβάνονται πλέον, αλλά θα καταγράφονται, θα γίνεται σήμανση και θα τους δίδεται μέσω “φύλλου πορείας” η δυνατότητα παραμονής στην Ελλάδα ενός μήνα, ώστε να επιλέξουν σε ποια χώρα θέλουν να πάνε. Ωστόσο, αν στη συνέχεια εντοπισθούν σε άλλη περιοχή της χώρας θα τους δίδεται άδεια παραμονής άλλων 6 μηνών προκειμένου να ζήσουν νόμιμα, μέχρι να βρουν τρόπο να φύγουν από την Ελλάδα.

Αν στη συνέχεια εντοπισθούν σε άλλη περιοχή της χώρας θα τους δίδεται άδεια παραμονής άλλων 6 μηνών προκειμένου να ζήσουν νόμιμα, μέχρι να βρουν τρόπο να φύγουν από την Ελλάδα!

Στην υπηρεσιακή εντολή βέβαια δεν αναφέρεται τι θα γίνει εάν εντοπιστούν και μετά τους έξι αυτούς μήνες και δεν έχουν φύγει τι θα γίνει; Θα τους δίδεται συνεχώς ανανέωση 6 μηνών μέχρι να αποφασίσουν εάν θέλουν να φύγουν από τη «χώρα» ή αν θέλουν να κάτσουν διαπαντός;

Το υπουργείο και με μια λακωνική του ανακοίνωση αντιδρώντας στα σχετικά δημοσιεύματα αναφέρει:

«Αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας ή κατασκευασμένα σενάρια τρομοκράτησης των πολιτών;

 Ό,τι και να είναι αυτή η Ανακοίνωση για τα Κέντρα κράτησης στερείται σοβαρότητας και οποιασδήποτε βάσης αληθείας».

Ιδού το σχετικό έγγραφο:

Με ένα tweet στον προσωπικό του λογαριασμό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος δίνει νέα διάσταση στην υπόθεση. Κάνει λόγο γιασυγκεκριμένο πρόσωπο, ανώτατο αξιωματικό που είχε ειδοποιήσει (σ.σ. εννοεί την τότε κυβέρνηση) για την πρόθεση του βουλευτή Π.Χαϊκάλη να καταγγείλλει την υπόθεση δωροδοκίας του και τώρα “διακινεί δήθεν εντολή Πανούση”.

Πολιτικά, θα αποτελούσε μείζον θέμα για τους ΑΝΕΛ μια τέτοια διαταγή περί ανοίγματος των Κέντρων Κράτησης άμεσα, χωρίς τη συνεννόηση των δύο κυβερνητικών εταίρων, αναφέρουν πηγές των ΑΝΕΛ..

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση με την οποία εκφράζει έντονο προβληματισμό

«Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. παρακολουθώντας το τελευταίο διάστημα τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την πολιτική που έχει προαναγγείλει για το μεταναστευτικό στη χώρα, έθεσε σε προτεραιότητα και ζήτησε συνάντηση με τον  Υπουργό και άμεσο πολιτικό προϊστάμενο των ενστόλων που εντάσσονται σε αυτή την αστυνομική δράση κ. Γιάννη  Πανούση.

Κατά τη συνάντηση που  πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, η Ομοσπονδία εξέθεσε τους προβληματισμούς της σχετικά με την ενδεχόμενη κατάργηση των κέντρων κράτησης, την απελευθέρωση των παράνομων μεταναστών και παράλληλα ζήτησε από την πολιτική ηγεσία   την βελτίωση των συνθηκών κράτησης  αλλά και διαμονής αυτών των ανθρώπων.

Με σημερινή διαταγή του Αρχηγείου και του Αρμόδιου Κλάδου, διατάσσεται «ουσιαστικά» η πλήρης εκκένωση των κέντρων, η απελευθέρωση με υπηρεσιακά σημειώματα 6μηνης διάρκειας όλων των αλλοδαπών που κρατούνταν με το αιτιολογικό της παράνομης εισόδου, αλλά κυρίως  η Μ Η   κράτηση   Κ Α Ν Ε Ν Ο Σ   που στο μέλλον θα εισέρχεται παράνομα στη χώρα.  Αντιθέτως η 7μηνη ουσιαστικά νομιμοποίησή τους – αφού ταυτοποιηθούν –  θα  τους καθιστά ισότιμους πολίτες στη χώρα μας.

Θεωρούμε πως κάθε ενέργεια  που καθιστά ισότιμη την μεταχείριση από την Πολιτεία των νομίμων μεταναστών και πολιτών μιας χώρας,  με αυτούς που εισέρχονται παράνομα, δίνοντας ίδιες ελευθερίες και ίσα δικαιώματα, οδηγεί σε  καταστροφικές συνέπειες. Προκαλεί φυσικό κάλεσμα «ορδών» μεταναστών και μεταναστευτικών κυμάτων στη χώρα,  αυξάνοντας τη ροπή προς την εγκληματικότητα ( έλλειψη σίτισης, διαμονής, ανθρώπινες συνθήκες, κ.α. )  και διαταράσσει  το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών μιας χώρας (βλ. κέντρο Αθήνας προηγ. έτη).

Γνωρίζοντας από την πρόσφατη εμπειρία μας το τι συνέβαινε στα αστυνομικά κρατητήρια, προ της λειτουργίας των κέντρων κράτησης, με την πολύμηνη κράτησή των αλλοδαπών χωρίς  προαυλισμό, χωρίς βασικές συνθήκες υγιεινής, με ξηρά τροφή και μόνο, χωρίς φώς ηλίου, θεωρούμε πως η κράτηση των παράνομων μεταναστών  στα κέντρα σαφώς και εξάλειψε αυτές τις συνθήκες.

Διευκόλυνε της εργασία μας και έκανε ασφαλέστερη και πιο ανθρώπινη την κράτησή τους. Προβήκαμε σε καταγγελίες όταν και όπου διαπιστώσαμε άσχημες συνθήκες κράτησης και ζητήσαμε την άμεση βελτίωσή τους.   Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να οδηγηθούμε και πάλι στο συνωστισμό των κρατητηρίων  των αστυνομικών τμημάτων της χώρας.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, καθόσον η Ελλάδα μετά από αυτές τις εξαγγελίες, το αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένεται  να «υποδεχθεί» χιλιάδες παράνομους μετανάστες.

Οφείλει η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το ζήτημα ώριμα, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα,  διασφαλίζοντας όμως πρώτιστα την  ασφάλεια της κοινωνίας.

Τέλος καλούμε, τη Φυσική Ηγεσία – αφού γνωρίζει τις συνέπειες αυτής της πολιτικής – να επανεξετάσει το ζήτημα και να ενημερώσει τα συναρμόδια Υπουργεία για τις αναμενόμενες συνέπειες που επέρχονται.

Το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα οφείλουν  να τοποθετηθούν και να αναμορφώσουν μια νέα ενιαία πολιτική, διακομματική και σταθερή, προς το συμφέρον πρωτίστως της χώρας.

Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. από την πλευρά της, οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων τολμώντας με αλήθειες να υπενθυμίζει  πως αρχές και αξίες δεν αλλοιώνονται από πολιτικές αλλά προάγονται διαχρονικά από το αίσθημα ευθύνης απέναντι στον πολίτη και την κοινωνία».

Πηγή:defencenet.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο