Στον ανακριτή οι συνεργοί των «Πυρήνων»

Σήμερα οδηγούνται στον ανακριτή τα δυο άτομα που συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να απολογηθούν, ενώ αύριο στον ανακριτή θα οδηγηθεί και η Αγγελική Σπυροπούλου. Παράλληλα, η Αντιτρομοκρατική εστιάζει τις έρευνές της στον εντοπισμό και τη σύλληψη και άλλων ελεύθερων μελών των «Πυρήνων της Φωτιάς», που δούλευαν για λογαριασμό της οργάνωσης.
Η σύντροφος του καταδικασμένου για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», Γεράσιμου Τσάκαλου, στο μέσον μεταξύ δύο αστυνομικών, οδηγείται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά τη σύλληψή της χθες στη Σαλαμίνα.
Την ίδια στιγμή, οι διωκτικές αρχές προσπαθούν να «αποκρυπτογραφήσουν» τις επόμενες κινήσεις των τριών συνεργών των «Πυρήνων» και του Χριστόδουλου Ξηρού, αλλά και της Αγγελικής Σπυροπούλου, προκειμένου να ρίξουν φως στην υπόθεσης της τρομοκρατίας.

Από τα στοιχεία που έχει στην κατοχή της η Αντιτρομοκρατική διαπιστώνεται ότι υπάρχουν ακόμα δυο άτομα, ενδεχομένως από τον ποινικό χώρο, που θα βοηθούσαν τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς.

Η πλαστή ταυτότητα

Στοιχεία για τις επόμενες κινήσεις της Αγγελικής Σπυροπούλου φέρνει στο φως η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής στο σπίτι της Σαλαμίνας, όπου είχε βρει καταφύγιο πριν συλληφθεί. Εκεί, οι άνδρες της Αστυνομίας βρήκαν μια πλαστή ταυτότητα, με τη φωτογραφία της 23χρονης και τώρα προσπαθούν να εντοπίσουν αν είχε χρησιμοποιήσει για κάποιο λόγο αυτή την ταυτότητα.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο των αρχών έχει μπει το λάπτοπ που βρέθηκε στο σπίτι της μητέρας του Χρήστου Τσάκαλου, όπου είχε βρει καταφύγιο η Αγγελική Σπυροπούλου.

Ο υπολογιστής βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια και έχει ζητηθεί να εξεταστεί κατά προτεραιότητα, καθώς θέλουν να δουν εάν υπάρχουν στοιχεία που ήθελε πιθανώς να κρύψει η Αγγελική Σπυροπούλου.

Αποκρυπτογραφούν τους διαλόγους

Η κρυπτογραφημένη αλληλογραφία των έγκλειστων μελών των «Πυρήνων» με τους ελεύθερους συνεργούς τους ξεπερνά τις 1.000 σελίδες. Από το «σπάσιμο» του κώδικα επικοινωνίας νέα στοιχεία έρχονται κάθε μέρα στο φως.

Τώρα, η Αντιτρομοκρατική διαπιστώνει ότι ένα από τα επόμενα βήματα ήταν η πραγματοποίηση μιας ακόμα μεγάλης βομβιστικής επίθεσης, ενδεχομένως μετά την «Επιχείρηση Γοργοπόταμος», για την απόδραση των έγκλειστων μελών των «Πυρήνων».

Από ένα αποκρυπτογραφημένο διάλογο διαπιστώνεται ότι η τρομοκρατική οργάνωση είχε στην κατοχή της μεγάλη ποσότητα αμμωνίας και δυναμίτη, καθώς και πυροκροτητές, στοιχεία που αποδεικνύουν ότι μάλλον ετοιμαζόταν ένα νέο μεγάλο χτύπημα.

Προφυλακίστηκαν η μητέρα και η σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου

Στο μεταξύ, προφυλακιστέες κρίθηκαν χθες το βράδυ η 60χρονη μητέρα των αδελφών Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου και η 26χρονη σύντροφος του τελευταίου, που συνελήφθησαν τη Δευτέρα από την Αντιτρομοκρατική.

Η 60χρονη μητέρα των δύο φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας» κατηγορείτο για υπόθαλψη της 22χρονης Αγγελικής Σπυροπούλου, καθώς και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή κ. Ευτύχη Νικόπουλου φέρεται να αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση της με τρομοκρατικές πράξεις.

Ρόλο συνεργού των φυλακισμένων μελών της οργάνωσης αποδίδει η Αστυνομία και στην 26χρονη σύντροφο του Γεράσιμου Τσάκαλου, που συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας στη Σαλαμίνα μαζί με την καταζητούμενη Αγγελική Σπυροπούλου. Η ίδια, πάντως, που κλήθηκε χθες να απολογηθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση αρνήθηκε την κατηγορία και υποστήριξε ότι πήγε στη Σαλαμίνα, δίχως να γνωρίζει ότι στο σπίτι κρυβόταν η 22χρονη Αγγελική.

Νωρίτερα, την πολιτική ευθύνη για το αποκαλούμενο σχέδιο «Γοργοπόταμος» φέρεται να ανέλαβαν ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή Ευτύχιου Νικόπουλου οι καταδικασμένοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» Χρήστος Τσάκαλος και Γιώργος Πολυδώρου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο