Στον εισαγγελέα έστειλε ο Καμμένος δύο υποθέσεις με μίζες στα εξοπλιστικά.

Ραγδαίες εξελίξεις στη διερεύνηση υποθέσεων που αφορούν σε εξοπλιστικά προγράμματα προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αποκαλύπτοντας ότι «για τουλάχιστον δύο φακέλους είμαστε έτοιμοι να τους στείλουμε στη δικαιοσύνη» και παράλληλα δεσμεύθηκε πως «θα ανοίξουν όλες οι υποθέσεις».

Ο κ. Καμμένος μετέβη εκτάκτως το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για δύο τις δύο υποθέσεις, που αφορούν τα ελικόπτερα NH-90 και τα υποβρύχια.

Ο υπ. Εθνικής Άμυνας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε: «Είχαμε μια πολύωρη συνεργασία με τον Πρωθυπουργό. Τον ενημέρωσα για τα θέματα διαφθοράς στις Ένοπλες Δυνάμεις και ιδιαίτερα για αυτά που αφορούν τους εξοπλισμούς».

Όπως επεσήμανε, έχει συστηθεί Επιτροπή Ελέγχου Εσωτερικών Υποθέσεων των Ενόπλων Δυνάμεων από το υπουργείο και ότι οι αξιωματικοί που ανέλαβαν το έργο αυτό ξεκίνησαν τη διενέργεια ελέγχου από τη Γενική Γραμματεία Εξοπλισμών.

«Για δυο από τις υποθέσεις έχουμε ήδη τα πρώτα αποδεικτικά στοιχεία- πολύ σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία-από τα οποία προκύπτουν πιθανά κακουργήματα και πάρα πολλά χρήματα, τεράστια ποσά, τα οποία έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός και για τα οποία θα ελεγχθούν οι υπεύθυνοι ποινικά και αστικά».

Επίσης τόνισε: «Συμφωνήσαμε με τον Πρωθυπουργό, οι υποθέσεις αυτές, έστω και σε πρώτη φάση διερεύνησης κι ενώ συνεχίζεται η έρευνα από την Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων, να πάνε σήμερα στην ελληνική Δικαιοσύνη, προκειμένου να συσχετισθούν με φακέλους που ήδη εξετάζει η Δικαιοσύνη».

Νωρίτερα, ο υπουργός είχε επισημάνει σε ραδιοφωνική συνέντευξη: «Υπάρχουν τιμολόγια που έχουν πληρωθεί χωρίς να έχουν εκδοθεί… Μαζί με τη μονάδα εσωτερικών υποθέσεων έχουμε βρει απίστευτα πράγματα.

Πλέον ανοίγουν όλοι οι φάκελοι που αφορούν κακουργήματα και μίζες που έχουν φύγει με τη μορφή swap κι ενώ μας λένε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι δεν έχουν πληρωθεί, ωστόσο έχουν πληρωθεί από το υπουργείο Οικονομικών».

«Δεν υπάρχει πουθενά εγγυητική επιστολή τραπέζης», δήλωσε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι «όλα αυτά θα πάνε στην κ. Ράικου».

Ο κ. Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε επιπλέον και σε υποθέσεις οι οποίες όπως είπε αφορούν σε πλαστές υπογραφές και στη δράση ξένων εταιρειών.

Τα στοιχεία τα οποία έχει συλλέξει θα τα δώσει όπως είπε στον υπ. Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη προκειμένου όπως τόνισε να τα παρουσιάσει στο Eurogroup της Δευτέρας. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι υπάρχει υπόθεση όπου συγκεκριμένη εταιρεία έδωσε στη χώρα της 49 εκατ. ευρώ για κάποια δωροδοκία που έγινε στην Ελλάδα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο