Το usb της λίστας Λαγκάρντ στη δίκη Παπακωνσταντίνου.

Κατέθεσε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιω. Διώτης, αν και ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι κωλύεται λόγω της ιδιότητάς του ως κατηγορούμενος για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ

Ο Ιω. Διώτης παρά τη δήλωσή του στο Ειδικό Δικαστήριο ότι δεν μπορεί να καταθέσει ενώπιόν του, λόγω της ιδιότητάς του ως κατηγορούμενος για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου, ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρας, με την επισήμανση της έδρας ότι μπορεί να μην απαντά, όταν  οι ερωτήσεις συμπλέκονται με την δική του ποινική υπόθεση.

Το στικ

Σε ερωτήσεις γύρω από το στικ usb που απέστειλε ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός στον Ιω. Διώτη και σε αυτό που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, ο τελευταίος υποστήριξε ότι “ως υλικό αντικείμενο δεν διακρίνεται. Κατά περιεχόμενο είναι ακριβώς όμοιο, κλώνος”.

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ επέμεινε στην πάγια  θέση του ότι η λίστα Λαγκάρντ είναι παράνομο υλικό και η χρήση της αντισυνταγματική, ενώ σε πλήθος ερωτήσεων δεν έδωσε απάντησε, ισχυριζόμενος ότι αφορά και τη σε βάρος του κατηγορία.

Μάλιστα, ο συνήγορος υπεράσπισης, Τ. Βασιλακόπουλος κατά την εξέταση του μάρτυρας έφτασε στο σημείο να ρωτήσει: “Εσείς δεν απαντάτε. Εγώ πού μπορώ να απευθυνθώ για να δω ποιος κατασκεύασε το στικάκι αυτό;”

Διώτης:  Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί ρωτάτε εμένα πού θα βρει στοιχεία; Δεν απαντά στην ερώτηση.

Συνήγορος: Ο κ. Βενιζέλος προκύπτει ότι κατείχε το στικ με τη λίστα Λαγκάρντ από τον Αύγουστο του 2011. Του είπατε τί να το κάνει τότε;

Διώτης: Δεν απαντώ σε αυτό.

Συνήγορος: Τους φακέλους που εντοπίστηκαν στον υπολογιστή σας, μπορείτε να μου πείτε ποιος τους δημιούργησε;

Διώτης: Δεν απαντώ.

Ο Ιω. Διώτης υποστήριξε ότι όταν ανέλαβε τη θέση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ, συναντήθηκε με τον προκάτοχό του Ιω. Καπελέρη αλλά δεν αναφέρθηκαν στη λίστα Λαγκάρντ. “Αργότερα όταν ξέσπασε όλος ο θόρυβος και κλήθηκα στη Βουλή να καταθέσω, συζητήσαμε για τα ονόματα και μου είπε ότι έκανε έναν έλεγχο που ήταν άτυπος, χωρίς να αναφερθεί στα συμπεράσματά του” είπε.

Μάλιστα, επεσήμανε πως όταν ο Γ. Παπακωνσταντίνου αποχώρησε από το υπουργείο Οικονομικών για το Περιβάλλοντος, στα μέσα Ιουνίου του 2011, δεν του παρέδωσε τίποτα, χωρίς όμως ο μάρτυρας να απαντά για το διάστημα που ακολούθησε, καθώς “εμπίπτουν στην κατηγορία που του αποδίδεται”.

Παράλληλα, ο μάρτυρας ανέφερε ότι ο τότε υπουργός Ευαγγ. Βενιζέλος στο παρελθόν του είχε επιστήσει την προσοχή “να χρησιμοποιήσω το κάθε αρχείο ξεχωριστά ως ατομικές περιπτώσεις ελέγχου προκειμένου να μην τεθεί ζήτημα προσωπικών δεδομένων”.

Η συνεδρίαση θα συνεχιστεί την Πέμπτη.

Πηγή:news247.gr

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο