Μηνύματα Μαξίμου εντός και εκτός συνόρων

Το μήνυμα ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ρευστότητας, καταβολής μισθών και συντάξεων και πως ο Γιάνης Βαρουφάκης απολαμβάνει την πλήρη στήριξη προσωπικά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, έστειλε χθες η κυβέρνηση.

Μάλιστα ο Πρωθυπουργός επέλεξε, σε μία καθαρά συμβολική κίνηση, αμέσως μετά το πέρας της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου με τον ΥΠΟΙΚ και τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτο, να φύγει μαζί με τον Γιάνη Βαρουφάκη για έναν περίπατο, όπως είπε χαρακτηριστικά, την ώρα που δημοσίευμα της Bild «είδε» τον Γιάνη Βαρουφάκη να βγαίνει εκτός κυβέρνησης, καθώς έχασε –σύμφωνα με το δημοσίευμα- την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού.

Η χθεσινή κίνηση του Πρωθυπουργού ήρθε μετά τη δήλωση του κ. Βαρουφάκη σε ιταλικά ΜΜΕ ότι «οι εχθροί» διαρρέουν πως υπάρχουν διαφορές μεταξύ του ιδίου και του Πρωθυπουργού και πως προσπαθούν να τους διχάσουν, αλλά θα αποτύχουν, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στον Αλέξη Τσίπρα.

Την ίδια ώρα, η σύμβουλος του κ. Βαρουφάκη, Ε. Παναρίτη, με συνέντευξή της στην «Καθημερινή» επιχείρησε να βγάλει από το κάδρο της διαπραγμάτευσης το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015 λέγοντας ότι το ζήτημα αυτό «έχει ήδη κλείσει» και δεν είναι μέρος των υπό διαπραγμάτευση εκκρεμοτήτων εν όψει του τέλους Απριλίου.

Πρόβλημα για την κυβέρνηση μοιάζει να είναι και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, οικονομολόγος και φίλος του κ. Βαρουφάκη,  Κ. Λαπαβίτσας ο οποίος, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Bild, ζητά την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, που όπως λέει «πρέπει να γίνει ομαλά, σε συμφωνία με την Ε.Ε., δίχως αναταραχή… Να μην πέσει αίμα στο χαλί». Ο κ. Λαπαβίτσας υπεραμύνεται ενός «Grexit με συναίνεση και ενός κούρεματος του χρέους» που θα συνεπάγεται «την έξοδο από πέντε χρόνια βασανιστηρίων».

Σήμερα Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού. Η συνάντηση θα γίνει στις 10.00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγή:naftemporiki.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο