Το ΣΔΟΕ βάζει στο μικροσκόπιο τους Κώστα Λαλιώτη, Βάσω Παπανδρέου και Ανδρέα Μακρυπίδη

Λαλιώτης: «Δεν έχω να κρύψω τίποτα, δεν έχω να φοβηθώ κανέναν»

Στο μικροσκόπιο των φορολογικών αρχών μπαίνουν τρία πρώην πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, οι Κώστας Λαλιώτης, Βάσω Παπανδρέου και Ανδρέας Μακρυπίδης, καθώς και πανίσχυροι παράγοντες της περιόδου 1996 – 2003, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος».

Ειδικότερα, με εμπιστευτικό έγγραφο το ΣΔΟΕ ζητά από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ξεσκονίσει τα περιουσιακά στοιχεία δυο πρώην υπουργών, ενός πρώην βουλευτή και συγγενικών του προσώπων.

Η Ειδική Γραμματεία του ΣΔΟΕ ζητά στοιχεία για τον Κώστα Λαλιώτη, τη σύζυγό του και γνωστή ψυχίατρο Μαρίνα Οικονόμου, τη Βάσω Παπανδρέου, τον Ανδρέα Μακρυπίδη και τη σύζυγό του Χριστίνα.

Επίσης, ζητά να διερευνηθεί αν κάποιο από τα πέντε πρόσωπα διέθετε ή διαθέτει μετοχές, ομόλογα και γενικότερα, πάσης φύσεως επενδυτικά χαρτοφυλάκια στο διάστημα από το 2000 έως και το 2012.

Ακόμα, ζητά δε να πάρει τα τυχόν ευρήματα σε ηλεκτρονική μορφή και να αναφέρονται όλες οι κινήσεις τους, όπως και η αναλυτική κίνηση των χρηματικών συναλλαγών και των τραπεζών μέσω των οποίων έγιναν οι κινήσεις.

Ο προϊστάμενος της διεύθυνσης του ΣΔΟΕ, Ηλίας Κωνσταντέας, ο οποίος υπογράφει την εντολή, τονίζει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι έχει στείλει ιδιαίτερη επιστολή προς την Alpha Asset Management AΕΔΑΚ.

Λαλιώτης: «Κάθε έλεγχος είναι ευπρόσδεκτος»

Ο Κώστας Λαλιώτης απάντησε στο δημοσίευμα με γραπτή ανακοίνωση:

«Με αφορμή τον τίτλο της Εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» : «Ψάχνουν μέχρι Βάσω και Λαλιώτη!…», ο Κώστας Λαλιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

1. Κάθε έλεγχος των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας είναι ευπρόσδεκτος γιατί δεν έχω να κρύψω τίποτα και γιατί δεν έχω να φοβηθώ κανέναν.

Όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία (προσωπικά και οικογενειακά) βρίσκονται στην Ελλάδα, είναι απολύτως διαφανή και συγκεκριμένα και είναι διαχρονικά δηλωμένα αναλυτικά και τεκμηριωμένα στις ετήσιες δηλώσεις μου για το Πόθεν Έσχες.

2. Είναι γνωστό και αδιαμφισβήτητο ότι όλα τα χρόνια κατά τη θητεία μου στην πολιτική υπηρέτησα με πίστη τη Διαφάνεια, τη Νομιμότητα και το Δημόσιο

Συμφέρον, έχοντας διαρκώς ανοιχτό μέτωπο ενάντια σε κάθε μορφή μαύρου χρήματος, ενάντια σε γκρίζες ζώνες στη δημόσια ζωή και ενάντια στις OFFSHORE εταιρείες.

Ασφαλώς και όλοι θυμούνται τις τεκμηριωμένες και δικαιωμένες αποκαλύψεις μου και τις πολυετείς συγκρούσεις μου για την περιβόητη OFFSHORE Λιβεριανή Εταιρεία MAYO και τα πλοκάμια της στην Ελλάδα».

eggrafo-sdoe

Πηγή:kontranews.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο