Υπ. Εργασίας για Highspeed 5:Έρευνα του ΣΕΠΕ για το θανατηφόρο ατύχημα στη Δραπετσώνα.

Εννέα άτομα συνελήφθησαν για τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο ταχύπλοο επιβατηγό οχηματαγωγό Highspeed 5 στο Μώλο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι που είχε ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ένας 50χρονος ηλεκτρολόγος μέλος του πληρώματος, προχώρησε το λιμενικό.

Οι Αρχές συνέλαβαν, σύμφωνα με πληροφορίες  συνέλαβαν τον τεχνικό ασφαλείας, τον πλοίαρχο, τον πρώτο μηχανικό καθώς και έξι υπευθύνους επισκευαστικών συνεργείων που εργάζονταν στο ταχύπλοο.

Στο μεταξύ, όλοι οι συλληφθέντες κρίθηκαν μη προφυλακιστέοι και αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν είχαν τηρηθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τις εργασίες που γίνονταν επί του πλοίου

Τη θλίψη του για τον τραγικό θάνατο ενός εργαζόμενου σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα στο υπό εργασίες μετασκευής Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «HIGHSPEED V», στον επισκευαστικό μώλο ΔΕΗ στη Δραπετσώνα, εκφράζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας.

Κατόπιν εντολής του Ειδικού Γραμματέα του ΣΕΠΕ, έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα από ειδικούς επιθεωρητές του Σώματος, που έσπευσαν άμεσα στον τόπο του δυστυχήματος, προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι αιτίες που προκάλεσαν το τραγικό περιστατικό. Παράλληλα, γίνεται καταγραφή και επανεξέταση των φακέλων όλων των ελέγχων των τελευταίων μηνών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, το συγκεκριμένο πλοίο είχε ελεγχθεί στις 10 Μαρτίου από Μικτή Επιτροπή Ελέγχου και δεν εντοπίστηκαν παραβάσεις. Οι Μικτές Επιτροπές Ελέγχου είχαν αδρανοποιηθεί από τον Νοέμβριο του 2014 και επανεργοποιήθηκαν πρόσφατα, με εντολή του υπουργού Εργασίας, Πάνου Σκουρλέτη.

«Το υπουργείο Εργασίας επαναλαμβάνει τη βούληση της κυβέρνησης και του υπουργού Εργασίας για την ενίσχυση των υπηρεσιών και μηχανισμών ελέγχου, αλλά και την περαιτέρω θωράκιση του θεσμικού τους ρόλου, είναι δεδομένη» σημειώνεται.

«Στόχος είναι η ενίσχυση της πρόληψης, ώστε να αποτρέπονται ανάλογες τραγωδίες. Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί το υπουργείο με αποφασιστικό τρόπο, προκειμένου να διασφαλισθεί η εφαρμογή της νομοθεσίας για την Υγεία και την Ασφάλεια στην εργασία, αλλά και για να αναβαθμισθεί το οικείο θεσμικό πλαίσιο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο